Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής: Θα δει Μέρκελ και Γιούνκερ ο Τσίπρας

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Την ώρα που η διαπραγμάτευση έχει “κολλήσει” και οι φωνές για τη στάση του Σόιμπλε φτάνουν ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δει την Άνγκελα Μέρκελ. Οι δυο ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής των 27 της Ε.Ε. που γίνεται στη Μάλτα.

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θα έχει και ιδιωτική συνομιλία τόσο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ όσο και με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία θα αρχίσει στις 8 το πρωί (9 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Στην άτυπη Σύνοδο της Μάλτας θα διεξαχθούν δύο συνεδριάσεις: Η πρωινή θα αφορά στο μεταναστευτικό και η απογευματινή θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους ευρωπαίους ηγέτες να προετοιμάσουν την 60η επέτειο, στις 25 Μαρτίου 2017, της υπογραφής των Συνθηκών της Ρώμης.

Στη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εστιάσουν στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών στον “δρόμο” της Κεντρικής Μεσογείου και της Λιβύης και, ενόψει της επερχόμενης άνοιξης, αναμένεται να συμφωνήσουν στη λήψη σειράς άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές, να εξαρθρωθούν τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων ανθρώπινων ζωών, και να σωθούν ζωές.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της Συνόδου, περίπου στις 9 π.μ. (τοπική ώρα) αναμένεται η άφιξη των συμμετεχόντων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, με την 1η συνεδρίαση να αρχίζει περίπου μία ώρα μετά, η οποία και θα κλείσει στις 12.45 μ.μ., με την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία.

Μία ώρα μετά θα γίνει το ανεπίσημο γεύμα, ενώ από τις 4 μ.μ. ως τις 5 μ.μ. θα δοθούν οι συνεντεύξεις Τύπου από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Στις 5.15 μ.μ. θα αρχίσει η 2η συνεδρίαση, που αναμένεται να τελειώσει δύο ώρες μετά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε