Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

“Δούρειος Ίππος”! Εσωτερικό… μπαϊράκι στη Μέρκελ για την Ελλάδα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Κριτική… εκ των έσω -και μάλιστα σφοδρή- στην Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα της Ελλάδας!
– Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επικρίνει την γερμανίδα καγκελάριο για τους χειρισμούς της Γερμανίας στην κρίση χρέους της χώρας μας
– Θεωρεί “αδύνατη τη συμφωνία” επειδή Γερμανία και ΔΝΤ… τρώγονται
– Ζητά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μόνο για τρία χρόνια!
– Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -φυσικά- αρνήθηκε λέγοντας πως αν γίνει αυτό θα ζητηθεί περισσότερο η διαγραφή του χρέους!

Ένα απίστευτο παρασκήνιο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στη Γερμανία, με αφορμή το… μακροχρόνιο πια ελληνικό ζήτημα. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο της Άνγκελα Μέρκελ, λοιπόν, φαίνεται πως υπάρχουν “φωνές” ενάντια στις πρακτικές της Γερμανίας απέναντι στο χειρισμό της ελληνικής κρίσης.

Και αυτό μοιάζει σαν ένας ακόμη “πονοκέφαλος” για την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία βλέπει τον αντίπαλό της στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές (σ.σ. τον Σεπτέμβριο του 2017), Μάρτιν Σουλτς, να έρχεται με…. φόρα και να δείχνει έτοιμος να την “αποκαθηλώσει”!

“Αδύνατη η συμφωνία! Πλεονάσματα 3,5% μόνο για τρία χρόνια”!

Τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα της Ελλάδας, λοιπόν, επικρίνει με επιστολή του προς την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας στο Εξωτερικών, εκφράζει την “έντονη ανησυχία του” για την πορεία των συνομιλιών για την οικονομική διάσωση της χώρας μας και τονίζει ότι το Βερολίνο πρέπει να διαδραματίσει πιο “πιο εποικοδομητικό ρόλο”.

Το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί τους συντηρητικούς της Μέρκελ, επισήμανε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ φαίνεται να έχουν αποκλίνουσες θέσεις, κάτι που κάνει την επίτευξη συμφωνίας “αδύνατη αυτή τη στιγμή“.

Στην επιστολή του προς την Μέρκελ, μάλιστα, ο Γκάμπριελ προτείνει να απαιτηθεί από την Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μόνο για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εδώ να σημειώσουμε πως τους προηγούμενους μήνες, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είχε ζητήσει στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα σε αυτά τα επίπεδα για δέκα (10) ολόκληρα χρόνια!

Η αντίδραση – άρνηση Σόιμπλε!

Και μιας και είπαμε την λέξη – κλειδί σε ό, τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, δηλαδή τη λέξη Σόιμπλε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε  αρνητικά.

Κι αυτό, ξεκαθαρίζοντας ότι η χαλάρωση των δημοσιονομικών απαιτήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες εκκλήσεις για παραγραφή χρέους

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε