Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής: Βελτιωμένο, αλλά χωρίς τη λέξη «κυρώσεις» για την Τουρκία το δεύτερο προσχέδιο

Σύνοδος Κορυφής Τουρκία

Μπορεί το νέο προσχέδιο που παρουσιάστηκε στη Σύνοδο Κορυφής να έχει βελτιώσεις, ωστόσο, φέρεται να απουσιάζει μια βασική παράμετρος, η λέξη «κυρώσεις» για την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Politico ένας ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος είπε ότι η μίνι σύνοδος κορυφής για την Τουρκία είχε τελειώσει και οι ηγέτες θα συζητούσαν τώρα άλλα θέματα κατά το δείπνο.

“Θα επιστρέψουν σε ένα δεύτερο προσχέδιο, το οποίο θα είναι καλύτερο από το πρώτο, μετά το δείπνο”, τόνισε ο αξιωματούχος.

Click4more: Αυτό είναι το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής που απέρριψε η Ελλάδα

Το δεύτερο υπό συζήτηση σχέδιο έχει μια παράγραφο με έντονη διατύπωση για την Τουρκία, ωστόσο δεν αναφέρει τη λέξη “κυρώσεις”, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Από την άλλη ένας Κύπριος αξιωματούχος τόνισε ότι οι συζητήσεις για την Ανατολική Μεσόγειο και την Τουρκία μπορεί να συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή.

Στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο η Σλοβενία

Τη στήριξη της Σλοβενίας έχουν πάντως Ελλάδα και Κύπρος. Η Τουρκία «πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων και παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Τζέινζ Γιανσα σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Όλες οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να υποστηρίξει την Ελλάδα και την Κύπρο», πρόσθεσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις