Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή του ονόματος θα προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Αλλάζει διαρκώς την ατζέντα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Λίγες ώρες μετά την απόφαση να επαναφέρει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον πριν από 40 ημέρες διαγραφέντα Παύλο Πολάκη, τώρα θέλει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σήμερα, συνεδριάζει η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ (19:00) υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη και ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει την αλλαγή ονόματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν εισηγήσεις από την πλευρά του προέδρου του κόμματος αναφορικά με την αλλαγή του καταστατικού, οι οποίες θα προβλέπουν:

Aλλαγή του ονόματος του κόμματος, ασυμβίβαστο (oι βουλευτές δεν θα είναι στα κομματικά όργανα και θα έχουν δυνατότητα για τρεις θητείες να εκλεγούν. Αν θέλει κάποιος να εκλεγεί για μια ακόμα θητεία θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια).

Επίσης, τα μέλη θα αποφασίζουν για την γραμμή του κόμματος και για τα ψηφοδέλτια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μόνο στο εθνικό συμβούλιο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δούκας και Γιαννακοπούλου την «έπεσαν» στον Ανδρουλάκη για τους συνέδρους: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μελών», «Τράβηξε πίσω αυτό το εκλογικό σύστημα»
Σκληρές αιχμές στην Πολιτική Γραμματεία, Το ζητούμενο -λένε τα στελέχη- ένα «μαζικό, δημοκρατικό, πολιτικό» συνέδριο και έξοδος από τη στασιμότητα
Δούκας και Γιαννακοπούλου 16