Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεξιό»… διαμέρισμα στην «πολυκατοικία» της Κουμουνδούρου με Καραμανλικούς και πρώην ΑΝΕΛίτες

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεξιό»… διαμέρισμα στην «πολυκατοικία» της Κουμουνδούρου με Καραμανλικούς και πρώην ΑΝΕΛίτες

Τις συνθήκες για να ανταποκριθούν οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνουν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το επόμενο διάστημα δημιουργείται νέος πολιτικός φορέας ο όποιος θα συνδράμει στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο και την κεντροδεξιά.

Στον νέο φορέα θα συμμετέχουν μεσαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή –τα οποία σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη- αλλά και πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ τα οποία συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχουν ακόμα προσβάσεις και επαφές με κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

Η πρωτοβουλία αυτή θα λειτουργήσει ως γέφυρα προκειμένου ο κόσμος που έχει διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση να μπορέσει να περάσει πιο εύκολα στην Κουμουνδούρου.

Στελέχη της κίνησης αυτής έλεγαν ότι ο νέος φορέας θα ανήκει στο «δημοκρατικό προοδευτικό κέντρο» ενώ σύντομα θα έχει βρεθεί και το όνομά του. Η κίνηση αυτή θα δώσει το στίγμα της μέσα από ένα κείμενο, το οποίο προετοιμάζουν οι εμπνευστές και το οποίο θα δοθεί στην δημοσιότητα στα τέλη του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης που αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών με απογοητευμένους δεξιούς. Στον νέο φορέα αναμένεται να πάρει μέρος η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αλλά και η Έλενα Κουντουρά ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος λόγω τραυματικών εμπειριών με τους ΑΝΕΛ εμφανίζεται να μην επιθυμεί να εμπλακεί στην ιστορία.

Η κίνηση αυτή είναι φυσικά σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα καθώς εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση του κόμματος. Φυσικά κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η πρωτοβουλία αυτή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στην Κουμουνδούρου καθώς οι κομματικοί δεν βλέπουν με καλό μάτι τέτοιου είδους ανοίγματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις