Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Διχαστικός ο Μητσοτάκης, κατώτερος των έκτακτων συνθηκών

Αλέξης Τσίπρας

Μπούμερανγκ έγινε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χθεσινή (11.11.2020) συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με τη στάση και τη συμπεριφορά του κατάφερε να βάλει απέναντι του όλα τα κόμματα. «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάστηκε όχι μόνο διχαστικός αλλά και κατώτερος των έκτακτων συνθηκών, χωρίς να έχει επίγνωση της δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει» ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επέλεξε να απορρίψει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας το επόμενο εξάμηνο με υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής – χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την καθηγήτρια Αθηνά Λινού – σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής φέρει στο ακέραιο προσωπικά ο ίδιος την ευθύνη για ό,τι συμβεί τους επόμενους έξι μήνες στο ΕΣΥ και την κοινωνική συνοχή.

Click4more Νέο σόου Πολάκη: Πήγε στη ΜΕΘ του Σωτηρία, έβγαλε τη μάσκα και τράβηξε… βίντεο

Στην Κουμουνδούρου περιμένουν να δουν ακόμα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υιοθετήσει τις δύο προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Χριστουγέννων. Δηλαδή την πλήρη κάλυψη του δώρου των Χριστουγέννων για εργαζόμενους από το κράτος καθώς και το εισόδημα έκτακτης ανάγκης, συνολικής δημοσιονομικής δαπάνης 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. «Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αμετανόητος, ακόμα και τώρα μέσα στις δραματικές πιέσεις στο ΕΣΥ που είναι στα κόκκινα, αφού 8 μήνες αυτοθαυμαζόταν και δεν προετοίμασε τη δημόσια Υγεία, προσλήψεις, ΜΕΘ, συνταγογράφηση τεστ», λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί επί της ουσίας στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη παραδεχόμενος  απλά ότι «πέσαμε έξω», τη στιγμή που ο Αλέξης  Τσίπρας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για να επιταχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλες οι ιδιωτικές κλίνες και τα ιατρικά κέντρα.

Σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, ο Κυριάκος  Μητσοτάκης πήγε στη Βουλή απολογητικός, πάλι κρυπτόμενος πίσω από την Επιτροπή επιστημόνων, κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για άσχετα θέματα και αμυνόμενος, για τρεις μόνο λόγους:

«- για να επιβεβαιώσει πως στην Ελλάδα υπάρχουν 11 εκατ. ατομικές ευθύνες εκτός από τις ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του,

Click4more Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ο κόσμος στενάζει! Σύσκεψη αρχηγών άμεσα

– για να κρύψει τις ευθύνες του για σαρδελοποίηση πολιτών στα ΜΜΜ- , έφθασε μάλιστα  στο σημείο να πει σχεδόν ότι δεν κολλάει στις συγκοινωνίες επικαλούμενος κάποια γαλλική μελέτη !! – (Τη συμμερίζεται η Επιτροπή άραγε;),- τους  χώρους εργασίας, τα γηροκομεία, τις τάξεις με αυξημένο αριθμό μαθητών .

– και για να μπαλώσει την τεράστια αλήθεια που είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι «πέσαμε έξω» με το άνοιγμα του τουρισμού και φθάσαμε στην έκρηξη του δεύτερου κύματος, το ίδιο δηλαδή που είχε παραδεχθεί ο ίδιος με συνέντευξή του στο CNN από τις 20 Αυγούστου στην Κριστιάν Αμανπούρ».

Click4more Δημοσκόπηση Alco: Τι λένε οι πολίτες για τα νέα μέτρα – Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Απέτυχε και στα τρία» τονίζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Και φυσικά αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής για να δούμε αν ήταν σύμφωνη για μία σειρά από αποφάσεις -αύξηση μαθητών σε σχολεία, αλλοπρόσαλλο άνοιγμα τουρισμού, μη υποχρεωτικό τεστ τουριστών το καλοκαίρι, συνωστισμός στις δημόσιες συγκοινωνίες, άνοιγμα γηπέδων ενώ αυξάνονταν τα κρούσματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις