Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για “κάλυψη” Σπυράκη στον Μητσοτάκη: “Όχι απλώς ανόητη και αστεία…” [vid]

Σπυράκη ΣΥΡΙΖΑ FAZ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον τόσο της Μαρίας Σπυράκη, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, το 1963.

Νέο πεδίο σκληρής σύγκρουσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτελεί το θλιβερό κεφάλαιο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Την αρχή ο Μητσοτάκης, την συνέχει η Σπυράκη, την… επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Μητσοτάκη που προκάλεσε αντιδράσεις

Όλα ξεκίνησαν χθες, Κυριακή 27.05.2018, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα τόνισε: “Τους σημερινούς 17χρονους δεν τους ενδιαφέρει τι συνέβη το 1963“…

Το Μαξίμου αντέδρασε έντονα με ανακοίνωση και σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ “κάλυψε” τον αρχηγό του κόμματος, με έναν τρόπο -όμως- που μάλλον έκανε τα πράγματα χειρότερα. Κι αυτό διότι η Μαρία Σπυράκη τόνισε, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ:

“Είδα τη χθεσινή ανακοίνωση και πραγματικά λυπήθηκα. Λυπήθηκα γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει διαχωριστικές γραμμές που η ίδια η κοινωνία έχει ξεπεράσει.

Στο ’63 αναφέρομαι. Ξέρετε ο κύριος Μητσοτάκης γεννήθηκε το ’68. Και είναι ενδιαφέρον να μιλάμε με βάση τα ιστορικά γεγονότα που έχουν αποτιμηθεί κι έχουν αποδοθεί ευθύνες, αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία να δούμε ποια είναι νέα πορεία της πατρίδας το 2020″.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

“Κόλαφος” ο ΣΥΡΙΖΑ για την δήλωση Σπυράκη

Σπυράκη ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις δηλώσεις Σπυράκη, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με μια σκληρή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: “Η σημερινή δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ανόητη και αστεία, αλλά εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας αδικαιολόγητη για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, ούτε για μια ακόμα γκάφα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του.

Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται, ούτε ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις