Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η γκρίνια έγινε… πλουραλισμός! Ανακοίνωση στήριξης στον Σκουρλέτη

Ανακοίνωση στήριξης, όπως ήδη σας είχε ενημερώσει το newsit.gr, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της Πολιτικής του Γραμματείας που συνεδρίασε σήμερα (05.02.2020) υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το θέμα των προσωπικών επιθέσεων που δέχεται, τις τελευταίες μέρες ο Πάνος Σκουρλέτης και ουσιαστικά αποτυπώνουν το κλίμα γκρίνιας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, απασχόλησε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως νωρίτερα σας ενημέρωσε το newsit.gr, η πλειοψηφία των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας συμφώνησε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις θα πρέπει να καταδικαστούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωστρέφεια καθώς δεν βοηθάει καθόλου στη διαδικασία της αναδιοργάνωσης και της διεύρυνσης του κόμματος. Καταδίκασε τα δημοσιεύματα που στοχοποιούν τον γραμματέα του κόμματος και ζήτησε απ’ όλους με τη στάση τους να σταματήσουν αυτού του είδους τις ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είπε “δεν με εκπροσωπεί κανένας”.

Click4more Ασπίδα Τσίπρα σε Σκουρλέτη! Μήνυμα να σταματήσει η εσωστρέφεια

Λίγο αργότερα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορά στα δημοσιεύματα κατά του Πάνου Σκουρλέτη, χωρίς, πάντως, ο ίδιος να ονομάζεται. Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος». Και γι’ αυτά, η Πολιτική Γραμματεία έκρινε ότι «το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων».

Σε ακόμη ένα… μήνυμα και προς το εσωτερικό (μετά και το ζήτημα που προέκυψε με τους 53), η ανακοίνωση αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης».

tsipras politikigrammateia

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν στην Πολιτική Γραμματεία

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 53
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 164
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6