Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά την παραίτηση Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά την παραίτηση Τσίπρα

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Το όργανο καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του, επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.

Παράλληλα, ζήτημα που επίσης επείγει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και εκείνο που αφορά στο ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της ΚΟ, ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι, χθες, έγινε γνωστό ότι η Όλγα Γεροβασίλη αρνήθηκε να αναλάβει την προεδρία της Κ.Ο.

Από τους πρώτους που αφίχθησαν στα γραφεία επί της Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Λίγο αργότερα, έφτασαν ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος θεωρείται ένα από τα φαβορί για να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Περίπου στις 12.20 έφτασε και η Έφη Αχτσιόγλου, το όνομα της οποίας επίσης “ακούγεται” έντονα για πρόεδρος του κόμματος.

Η άφιξη του Γιάννη Ραγκούση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις