Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης και προοδευτική κυβέρνηση

Για την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «επτά μήνες οι πολίτες πληρώνουν την ανοχή Μητσοτάκη στα όργια της ΔΕΗ και των καρτέλ. Οι λογαριασμοί ρεύματος γράφουν ένα όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Χθες μάλιστα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι «το “θαύμα ” Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε μετά την πίεση του Αλέξη Τσίπρα να αναγνωρίσει την ύπαρξη υπερκερδών και αισχροκέρδειας, κράτησε μόλις 24 ώρες.

Σήμερα προφανώς κατόπιν πιέσεων των ιδιωτών μετόχων της ΔΕΗ και των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, έβαλε άρον-άρον τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο να μας πει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι η ΡΑΕ τα συγκεντρώνει ακόμα.»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ακόμα «ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουν γίνει ακόμα ορατές στην αγορά. Και αυτή τη στιγμή οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται στο φάσμα του λουκέτου στις επιχειρήσεις τους. Νοικοκυριά στενάζουν, ο μισθός παραμένει καθηλωμένος.»

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ανόρθωσης της κοινωνίας, στήριξης των μικρών και μεσαίων, αντιμετώπισης αυτού του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και προσθέτουν: «Αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας της ΔΕΗ με τα γαλάζια παιδιά και τα golden boys που παίρνουν μισθούς από 8.000 ως 28.000 ευρώ, αλλά και των ιδιωτών που θησαυρίζουν στην πλάτη του καταναλωτή.»

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι «μόνο μία κυβέρνηση προοδευτική, με κοινωνικό πρόσημο, που έχει στόχο και σχέδιο τη στήριξη της κοινωνίας με ισχυρή παρέμβαση του κράτους στην αγορά, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι αναγκαίο μονάχα να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, αλλά πρέπει να μπει τώρα πλαφόν στην χονδρική τιμή πώλησης στην ενέργεια, στη λιανική τιμή δηλαδή στον καταναλωτή και να φορολογηθούν τα υπερκέρδη. Να στηριχθεί η κοινωνία για να μπορέσουμε να έχουμε προοπτική ως χώρα και ως λαός».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 202
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21