Πολιτική

Σύσκεψη Τσίπρα με λοιμωξιολόγους: Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεδιάσκεψη με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είχε σήμερα (04.12.2020) το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον τον αρμόδιο τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με τη πορεία της πανδημίας, τις αιτίες που τα κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, καθώς και για την αξιοπιστία των στοιχείων, βάση των οποίων η Επιτροπή καλείται να εισηγηθεί για τη διαχείριση της πανδημίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως κρίσιμο θέμα τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα των επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια, για την ασφαλή παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας και τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε ως παράδειγμα την εμπειρία του από την επίσκεψη στη Δράμα, όπου εκπρόσωποι φορέων της πόλης του κατήγγειλαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επιδείνωση των στοιχείων και την ένδεια έγκαιρων δειγματοληπτικών τεστ για να υπάρχει εικόνα της επιδείνωσης της μετάδοσης του ιού στη κοινότητα. Αποτέλεσμα ήταν μέσα σε μία μέρα ξαφνικά από πράσινη περιοχή να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα. 

Click4more Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει… μπροστά τους επιστήμονες για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε το προβληματισμό του για τη σταθερή αύξηση των αριθμών των διασωληνομένων συμπολιτών μας, καθώς και τον διαρκώς υψηλό αριθμό θανάτων.

Εξέφρασε δε την απορία γιατί δεν δίνονται στοιχεία για την αναλογία θανάτων εντός και εκτός ΜΕΘ.

Από την πλευρά των επιστημόνων επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει δημοσιότητα όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και πλήρης διαφάνεια από τη πλευρά του ΕΟΔΥ.

Τόνισαν, επίσης, ότι η εικόνα εξέλιξης των κρουσμάτων ανά περιφέρεια δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής υπόψιν της Επιτροπής.

Ως προς τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όλοι συμφώνησαν με την ανάγκη άμεσης επίταξης ιδιωτικών κλινικών και αύξησης του αριθμού των διενεργούμενων τεστ, με συνταγογράφησή τους, ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει σαφής εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η τηλεθέαση που έκανε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και η μάχη για την ηγεμονία στην αντιπολίτευση
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ - Τι κρύβεται πίσω από τα υψηλά ποσοστά στο σύνολο και το μεγάλο χάσμα στις νεότερες ηλικίες
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ
Άδωνις Γεωργιάδης για τον «καβγά» με Βούλγαρη και Χασαπόπουλο: Μπορείτε να με κατηγορείτε όσο θέλετε αλλά ο κόσμος θα κρίνει
«Είπα κάτι παράλογο; Αν μας ενοχλούν οι κομπογιαννίτες δεν πρέπει να μας ενοχλούν παντού; Ή μόνον όπου μας συμφέρει;» γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 10
Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Guardian»: Ας επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα – Χρειάζεται πολιτική βούληση και σθένος
«Η επανένωση θα μπορούσε να αποτελέσει το θεμέλιο μίας ευρείας και διαρκούς πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας» τονίζει ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα «Guardian»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μουσείο της Ακρόπολης 167
Μάκης Βορίδης για Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση – Δεν το είπε για να βλάψει κάποιον
«Δεν θεωρώ ότι η κ. Μπακογιάννη λέει κάτι για να βλάψει κάποιον. Νομίζω ότι το λέει από αγωνία, από αγάπη, για να υπάρξει καλύτερη απόδοση και καλύτερο αποτέλεσμα της κυβέρνησης»
Ο Μάκης Βορίδης
Άδωνις Γεωργιάδης για Κώστα Αρβανίτη: Αυτός που έβριζε τον Σαμαρά με καλεί να παραιτηθώ για την φράση μου με τον «μπάφο» – Έλα Χριστέ και Παναγία!
«Ε όχι και ο Αρβανίτης ε όχι και ο Αρβανίτης» έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης 38
Τα «καρτέλ» στο επίκεντρο της στρατηγικής Τσίπρα για την ακρίβεια – Στο στόχαστρο διυλιστήρια, τράπεζες και σούπερ μάρκετ
Στην ακρίβεια και στη λειτουργία του ανταγωνισμού μεταφέρει το βάρος της αντιπαράθεσης η ΕΛ.Α.Σ. - Η «εργαλειοθήκη» παρεμβάσεων για καύσιμα και υπερκέρδη και το εκλογικό δίλημμα που επιχειρεί να διαμορφώσει ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 14