Πολιτική

Σύσκεψη Τσίπρα με λοιμωξιολόγους: Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια

Τηλεδιάσκεψη με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είχε σήμερα (04.12.2020) το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον τον αρμόδιο τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με τη πορεία της πανδημίας, τις αιτίες που τα κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, καθώς και για την αξιοπιστία των στοιχείων, βάση των οποίων η Επιτροπή καλείται να εισηγηθεί για τη διαχείριση της πανδημίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως κρίσιμο θέμα τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα των επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια, για την ασφαλή παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας και τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε ως παράδειγμα την εμπειρία του από την επίσκεψη στη Δράμα, όπου εκπρόσωποι φορέων της πόλης του κατήγγειλαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επιδείνωση των στοιχείων και την ένδεια έγκαιρων δειγματοληπτικών τεστ για να υπάρχει εικόνα της επιδείνωσης της μετάδοσης του ιού στη κοινότητα. Αποτέλεσμα ήταν μέσα σε μία μέρα ξαφνικά από πράσινη περιοχή να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα. 

Click4more Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει… μπροστά τους επιστήμονες για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε το προβληματισμό του για τη σταθερή αύξηση των αριθμών των διασωληνομένων συμπολιτών μας, καθώς και τον διαρκώς υψηλό αριθμό θανάτων.

Εξέφρασε δε την απορία γιατί δεν δίνονται στοιχεία για την αναλογία θανάτων εντός και εκτός ΜΕΘ.

Από την πλευρά των επιστημόνων επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει δημοσιότητα όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και πλήρης διαφάνεια από τη πλευρά του ΕΟΔΥ.

Τόνισαν, επίσης, ότι η εικόνα εξέλιξης των κρουσμάτων ανά περιφέρεια δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής υπόψιν της Επιτροπής.

Ως προς τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όλοι συμφώνησαν με την ανάγκη άμεσης επίταξης ιδιωτικών κλινικών και αύξησης του αριθμού των διενεργούμενων τεστ, με συνταγογράφησή τους, ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει σαφής εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενισχύουμε τη σχέση Ελλάδας – Γαλλίας μετατρέποντάς την σε μια ισχυρή, πολυεπίπεδη συμμαχία
«Η Ενισχυμένη Συνολική Στρατηγική Σχέση που υπογράψαμε πριν από λίγες ώρες, είναι μια ευρεία στρατηγική συμφωνία που αναβαθμίζει και εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τις ελληνογαλλικές σχέσεις» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Κοινό μέτωπο Μακρόν – Μητσοτάκη: Ζητούν καθυστέρηση στην αποπληρωμή του χρέους της περιόδου Covid και νέα ευρωομόλογα
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι η Ευρώπη δανείστηκε την περίοδο της πανδημίας και δεν έχει νόημα να επιστρέψει τα χρήματα γρήγορα, χαρακτηρίζοντας αυτή την επιλογή λανθασμένη
Μητσοτάκης και Μακρόν 5
Μακρόν σε Μητσοτάκη: Μοντέλο οικονομικής προόδου η Ελλάδα – «Πιο κοντά από ποτέ οι δύο χώρες»
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ευθυγράμμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι
Μητσοτάκης και Μακρόν 5