Λάβρος κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εμφανίστηκε ο Νίκος Δένδιας λέγοντας πως ανοίγει μέτωπα βάζοντας τη χώρα σε κίνδυνο απομόνωσης, ενώ σχολίασε αρντηικά και της κινήσεις του σε επίπεδο αμιγώς οικονομικής πολιτικής
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Δένδιας παρομοίασε το e-mail του Γιάνη Βαρουφάκη με εκείνο του Γκίκα Χαρδούβελη λέγοντας πως δεν έχουν μεγάλες διαφορές, υπογραμμμίζοντας μάλιστα με νόημα πως “όποιος συμβούλευσε τον Βαρουφάκη (στη σύνταξη της λίστας μεταρρυθμίσεων) δεν είναι κατ’ ανάγκην εσωτερικός παράγοντας”.
Σε ό,τι αφορά στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει έρθει η Ελλάδα λόγω των καθυσταρήσεων σ τη διαπραγμάτευση ο κ. Δένδιας είπε πως “τα δημοσιονομικά αντέχουν μέχρι τις πρώτες ημέρες Απριλίου και ελπίζω αυτά που μου λένε να μην είναι ακριβή”, ενώ συμπλήρωσε πως ο κ. Βαρουφάκης ακολουθεί τακτική που βάζει σε δεινή θέση τη χώρα.
“Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μέτωπο εναντίον της χώρας που πρέπει να αποκλιμακωθεί γρήγορα. Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε και να οδηγηθούμε σε αβελτερία” προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας πως ο κ. Βαρουφάκης “στα Eurogroup κάνει διάλεξη σε υπουργούς πλουσιότερων αλλά και φτωχότερων χωρών… Δεν είναι κακό να λες ‘όχι’, αλλά πρέπει να είσαι σοβαρός να υποδεικνύεις διέξοδο, και να δημιουργείς συμμαχίες”.