Πολιτική

Τα κόμματα έλαβαν την τρίτη δόση τους – Πόσα χρήματα έλαβαν

Ποσό 5 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν τα κόμματα, ως τρίτη δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης για το 2016.

Η κατανομή αφορά, ειδικότερα, στα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων που εξέλεξαν βουλευτές στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, καθώς και αυτά που στις ανωτέρω εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων της επικράτειας.

Από το ανωτέρω ποσό, τα 4.166.667 ευρώ αποτελούν την τακτική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 833.333 ευρώ είναι η οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Η τακτική κρατική χρηματοδότηση δίνεται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των κομμάτων και ανέρχεται σε ποσοστό 0,5 τοις χιλίοις επί των πραγματοποιηθέντων καθαρών εσόδων του ετήσιου κρατικού απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους, ενώ αντίστοιχα σε ποσοστό 0,1 τοις χιλίοις ανέρχεται το ποσό χρηματοδότησης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς και δίνεται στα κόμματα για ίδρυση και λειτουργία κέντρων ερευνών και μελετών, καθώς και τη διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης των στελεχών τους.

Η πρώτη δόση της φετινής κρατικής οικονομικής ενίσχυσης ανερχόταν στο ποσό των 4.520.600 ευρώ και η δεύτερη 1.937.400 ευρώ.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων κατανέμονται τα εξής ποσά:

ΣΥΡΙΖΑ: 1.640.773

NEA ∆HMOKPATIA: 1.326.059

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 424.155

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): 331.530

ΚΚΕ: 362.776

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 300.376

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 220.471

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 209.547

ΕΛΙΑ-∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ – Συµφωνία για τη Νέα Ελλάδα – ∆υναµική Ελλάδα – Μεταρρυθµιστική Αριστερά – Νέοι Μεταρρυθµιστές – ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β) 62.745

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑ∆Α, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 62.745

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 29.412

ΛΑΟΣ: 29.412

 

Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει ανασταλεί λόγω της εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη και το ποσό που της αναλογεί θα αποδοθεί άτοκα σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
8
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3