Πολιτική

Θάνος Πλεύρης σε Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο φρούραρχος που εσείς διορίσατε είχε οδηγό τον αστυνομικό

«Ροντέο» στην Ολομέλεια αλλά και στους διαδρόμους της Βουλής με τις καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας «συγκαλύπτει» τον αστυνομικό – τέρας και ότι αυτός είναι υπεύθυνος που τον κράτησε στη θέση του μετά την αφαίρεση του όπλου του.

Νωρίτερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για «συγκάλυψη» στην υπόθεση του 45χρονου αστυνομικού που κακοποιούσε και βίαζε τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Στη συνεχιζόμενη δριμεία επίθεση που ασκεί στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα  για τον 45χρονο αστυνομικό, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απάντηση θέλησε να δώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, λέγοντάς της ότι «έχετε πέσει θύμα του λαϊκισμού σας» αλλά και αποκαλύπτοντας μια ακόμη πτυχή για το πως αυτός ο αστυνομικός βρέθηκε να υπηρετεί στην Βουλή.

Ο κ. Πλεύρης αντέκρουσε το κατηγορώ της κυρίας Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι «είναι προσβολή για το σύνολο των βουλευτών και για την ΚΟ της ΝΔ».

plevris

«Υπονόησε η κ. Κωνσταντοπούλου, σε όλο της τον λόγο, ότι εμείς η κυβερνητική πλειοψηφία και ο Πρόεδρος της Βουλής, καλύπτουμε τον αστυνομικό, ο οποίος κατηγορείται για ειδεχθέστατα εγκλήματα. Λες και θέλαμε να συγκαλύψουμε αυτά τα εγκλήματα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Ακούστε τώρα, με τη λογική της κ. Κωνσταντοπούλου, τι συμβαίνει. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός αιτήθηκε να έρθει στη Βουλή, τον Ιανουάριο του 2019 και ήρθε τον Μάρτιο του 2019. Η κυβέρνηση τότε ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο φρούραρχος τότε τον έφερε. Σημαίνει ότι ο τότε φρούραρχος ευθύνεται για κάτι και μπορούσε να ήξερε; Όχι. Ακούστε όμως αν ευθύνεται αυτός ο φρούραρχος να δούμε ποιοι άλλοι ευθύνονται κυρία Κωνσταντοπούλου. Ο ένας φρούραρχος τον πήρε το 2019. Πριν όμως υπήρχε ο προηγούμενος φρούραρχος που είχατε διορίσει εσείς, ως πρόεδρος της Βουλής. Και σε αυτόν τον φρούραρχο που διορίσατε για έξι μήνες, ο συγκεκριμένος αστυνομικός διετέλεσε οδηγός του για 1,5 χρόνο. Φταίει ο φρούραρχος; Ο φρούραρχος αυτός φταίει; Οπότε εάν ψάχνετε για συστάσεις, το πιο πιθανό είναι ότι ο ένας φρούραρχος ρώτησε τον άλλο φρούραρχο, και λέει “καλό παιδί είναι, διετέλεσε και οδηγός μου”. Και είναι αυτός ο φρούραρχος που βάλατε εσείς! Αυτό το λέω γιατί δεν προσχωρώ σε καμία περίπτωση ότι οι συγκεκριμένοι αυτοί αξιωματικοί ευθύνονται. Αλλά με τη λογική της κυρίας Κωνσταντοπούλου, αυτή διόρισε τον φρούραρχο που τον είχε οδηγό, όταν έπαυσε να είναι φρούραρχος, άρα η κ. Κωνσταντοπούλου ευθύνεται. Αυτός είναι λαϊκισμός που υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν κάλυψε κανέναν και εσείς κυρία Κωνσταντοπούλου φεύγοντας από εδώ, πάρτε τον φρούραρχο που διορίσατε να σας πει για τον αστυνομικό τι στοιχεία είχε»!  

kwnstantopoulou

Έντονα αντέδρασε από τα έδρανα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας που όμως δεν της δόθηκε ο λόγος από το προεδρείο. «Ντροπή, ντροπή!», ακούστηκε να φωνάζει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στους διαδρόμους πάντως διασταυρώθηκε με τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο όπου ακούστηκε να τις φωνάζει «απολογήσου τώρα!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Ανδρουλάκη κατά Τσίπρα ότι σκηνοθέτησε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ - «Το 41% που πήρε η ΝΔ οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση»
«Δρώντας με διάφορους τρόπους στο παρασκήνιο, ο κύριος Τσίπρας φιλοδοξεί να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης 6
Τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρηση από τη Βουλή, τα σχέδια για το νέο κόμμα και ο εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ
Όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον έχει απελευθερώσει, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα οι παρεμβάσεις του ερμηνεύονταν ποικιλοτρόπως
Αλέξης Τσίπρας 75
Λιγότερες φέτος οι καμένες εκτάσεις για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια – Οι αποφάσεις σύσκεψης με Μητσοτάκη για τις φυσικές καταστροφές
«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος, αλλά ειδικά στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς», τόνισε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Ο Μυλωνάκης κατέθεσε στην Εξεταστική το ενημερωτικό σημείωμα Βόρρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Αναφέρεται στα συστημικά προβλήματα που ακολουθήθηκαν με τις εταιρείες - τεχνικούς συμβούλους, την ανεπάρκεια σε προσωπικό και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που είχαν εκδοθεί
Γιώργος Μυλωνάκης 2