Πολιτική

Θέμα ωρών ο “μίνι” ανασχηματισμός – Ποιοι “βλέπουν” την έξοδο

- Εξελίξεις στην κυβέρνηση το επόμενο 48ωρο - Σοβαρό το ενδεχόμενο να γίνει αύριο, Τετάρτη (28.02.2018) ο ανασχηματισμός και την Πέμπτη η ορκωμοσία - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για... αποχώρηση και ποιοι αναμένεται να μετακινηθούν
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σημαντικές εξελίξεις για την κυβέρνηση αναμένονται μέσα στο επόμενο 48ωρο. Ο ανασχηματισμός είναι πλέον βέβαιο ότι θα γίνει και το μόνο που απομένει είναι το πότε. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει αύριο, Τετάρτη, με την ορκωμοσία να γίνεται μία ημέρα μετά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πηγές της κυβέρνησης τονίζουν πως ο ανασχηματισμός θα είναι “διορθωτικού χαρακτήρα” και ο κορμός της κυβέρνησης θα παραμείνει ως έχει.

Η παραίτηση Ζουράρι δεν αποτελούσε δομικό πρόβλημα στο κυβερνητικό σχήμα. Οι περιπτώσεις Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου ωστόσο αφήνουν δυο κενά σε Εργασίας και Οικονομίας τα οποία πρέπει άμεσα να καλυφθούν.

Για τη θέση του κ. Παπαδημητρίου, τα φαβορί είναι οι υφιστάμενοί του στο υπουργείο, Αλέξης Χαρίτσης και Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα ο Νίκος Παππάς.

Ερωτηματικό υπάρχει αναφορικά και με την θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανάληψη των καθηκόντων της από την Έφη Αχτσιόγλου και την Θεανώ Φωτίου.

Πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητά αντικαταστάτες για τους Γιάννη Μουζάλα και Λυδία Κονιόρδου. Τα ονόματα που θεωρούνται υποψήφια για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι αυτά του Δημήτρη Βίτσα και του Γιάννη Μπαλάφα. Στο υπουργείο Πολιτισμού, είναι πιθανό να πάρει τη θέση της κυρίας Κονιόρδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Πιθανό φαντάζει επίσης το σενάριο μετακίνησης του κ. Κουρουμπλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας σε αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης με την θέση του να λαμβάνει πιθανότατα ο κ. Σαντορινιός.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
107
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51