Πολιτική

Θεοδωράκης: Τα έχουν συμφωνήσει, απλά δίνουν χρόνο στον Τσίπρα

«H εικόνα που έχουν στην Ευρώπη σχετικά με την αξιολόγηση είναι ότι έχουν κλείσει τα πάντα και απλά δίνουν χρόνο στον κ. Τσίπρα να προετοιμάσει το αφήγημά του στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματός του».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τηλεόραση του «Σκάι» με αφορμή τη παρουσία του το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Ρώμη όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι από τις επαφές του διαπίστωσε ότι μπορεί να οδεύουμε προς μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αλλά ήταν εμφανής η επιθυμία να βρίσκεται η Ελλάδα στο γκρουπ της πρώτης ταχύτητας. «Αυτό μπορεί να γίνει αν η Ελλάδα εκμεταλλευτεί τρία πλεονεκτήματα που έχει» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, τα οποία είναι η άμυνα, η ενέργεια και ο ρόλος της χώρας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. «Με αυτά τα τρία όπλα και με εθνική συνεννόηση η Ελλάδα μπορεί να είναι ο μικρός μεγάλος εταίρος της πρώτης ταχύτητας» τόνισε.

Κατά τον κ. Θεοδωράκη, το τέλος των μνημονίων θα έρθει «όταν υπάρξει μια κυβέρνηση ικανών ανθρώπων που θα συγκρουστούν με τις νεοελληνικές παθογένειες, μακριά από την πολιτική ανασφάλεια και το παιχνίδι με την Ευρώπη και με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο επενδύσεων ώστε να μην γίνονται όλα με τους ρυθμούς χελώνας».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας, τόνισε ότι το Ποτάμι δεν είναι ένα Κίνημα διαμαρτυρίας αλλά ένα κόμμα που ήρθε να αλλάξει τα πράγματα. Ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες, που πρέπει να συμφωνηθούν για να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Σχετικά με τη πώληση μεριδίου της ΔΕΗ που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Πρέπει να προσελκύσουμε διεθνούς εμβέλειας επενδυτές για να αγοράσουν κάποιες από τις μονάδες» είπε και σημείωσε ότι η άλλη του λύση είναι να συνεχίσει να πληρώνει τη ΔΕΗ ο άνεργος, ο συνταξιούχος και ο απλός πολίτης βλέποντας ταυτόχρονα να μειώνεται συνεχώς ο μισθός του και η δυνατότητά της χώρας να βγει από την κρίση.

Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με την «Ώρα Αποφάσεων» ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Κάνουμε ένα συνεχές ενωτικό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στην προοδευτική εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική παράταξη», ενώ παράλληλα δήλωσε: «Το συντηρητικό Κέντρο για εμάς έχει τελειώσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Παναγόπουλου: Στα «κάγκελα» τα κόμματα μετά την έρευνα εις βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ για υπεξαίρεση κονδυλίων
Οι κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προκαλούν σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις – Παραίτηση ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «συνδικαλιστική μαφία» καταγγέλλει το ΚΚΕ – Τι λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Νίκη
Γιάννης Παναγόπουλος 6
Πώς η «Διαφάνεια» του Αλέξη Τσίπρα θα «παρακολουθεί» τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος - Επτά παραδείγματα
Σκοπός της πλατφόρμας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού, είναι να οργανώσει, να ενοποιήσει και να καταστήσει πραγματικά αξιοποιήσιμη την ήδη διαθέσιμη πληροφορία
Αλέξης Τσίπρας
Μαρινάκης στο 12ο briefing για τους πολίτες: Τέσσερις μεγάλες αλλαγές στην προσεχή Συνταγματική Αναθεώρηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων, την ανεργία, την ψήφο των αποδήμων, αλλά και σε πιο εξειδικευμένα θέματα
Παύλος Μαρινάκης
«Φαγωμάρα» δίχως τέλος στο ΠΑΣΟΚ: Αντιπαράθεση Καββαθά και Χρηστίδη στη Βουλή για τις συλλογικές συμβάσεις - «Μειώνετε τους μικρομεσαίους με όσα λέτε»
«Όποτε μας συναντάτε λέτε πως μας στηρίζετε και εδώ να λέτε πως εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
Γιώργος Καββαθάς