Πολιτική

Θεοδωρικάκος σε τοπικούς φορείς στην Λέσβο: «Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων»

Μήνυμα στους τοπικούς φορείς της Λέσβου στέλνει με δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος αποκαλύπτει ότι η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με τους τοπικούς φορείς ήταν άκαρπη και τους καλεί να βοηθήσουν να βρεθεί λύση για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν μείνει άστεγοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών τους καλεί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και τονίζει ότι δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης ούτε η υγειονομική προστασία των πολιτών αλλά ούτε και η εθνική μας ασφάλεια. 

Όλη η δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου

«Μετά τη χθεσινή άκαρπη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Μυτιλήνη με τους Δημάρχους και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, τους απευθύνω κάλεσμα ευθύνης, ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην εξεύρεση λύσης αμέσως. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Και η Αυτοδιοίκηση στο νησί έχει χρέος να προτείνει τόπους άμεσης υποδοχής των μεταναστών που είναι στους δρόμους, με όρους απόλυτης ασφάλειας για τους κατοίκους του νησιού και τους μετανάστες, και ταυτόχρονα να μην αρνείται με στείρο και άγονο τρόπο, όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από την πλευρά της πολιτείας.

Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε ούτε την υγειονομική προστασία των πολιτών και προφανώς ούτε την εθνική μας ασφάλεια.

Σε αυτές τις συνθήκες που βρισκόμαστε, οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία η αγορά των Rafale, η αναβάθμιση των F-16 και η δρομολογούμενη απόκτηση των F-35
«Η Πολεμική μας Αεροπορία γιορτάζει, μαζί με τα στελέχη της, στους ώμους των οποίων η πατρίδα έχει εναποθέσει την προστασία του εναερίου χώρου μας» είπε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη στη Σχολή Ικάρων
Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Τσιάρας σε κτηνοτρόφους: «Σύντομα συγκεκριμένες πληρωμές» – «Αν δεν γίνουν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»
«Καταλαβαίνουμε την πίεση, που έχουν και οι γεωργοί μας και οι κτηνοτρόφοι μας, αλλά κι εμείς έχουμε αντίστοιχη πίεση από την πλευρά των Βρυξελλών», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε συνάντηση με κτηνοτρόφους