Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι απαντά ο Νίκος Παππάς για την Κύπρο και τη συνάντηση με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου

Παππάς

Άμυνα δια της “επίθεσης” επιχειρεί ο Νίκος Παππάς, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τις καταγγελίες, τις μηνύσεις και τις αποκαλύψεις που τον τοποθετούν στο επίκεντρο της επιχείρησης δημιουργίας ή απόκτησης μέσων ενημέρωσης φιλικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παππάς υποστηρίζει πως το μπαράζ των δημοσιευμάτων -“λάσπης” όπως ο ίδιος τα χαρακτηρίζει- των τελευταίων ημερών αποκαλύπτει ένα “παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών”.

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ότι η επίσκεψή μου στην Κύπρο, από όπου και δημοσιεύεται σήμερα φωτογραφία, προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης, έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχα μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού μου φίλου και συντρόφου”, αναφέρει ακόμη ο κ. Παππάς.

Η αναφορά του γίνεται προφανώς για την δημοσίευση στο “Πρώτο Θέμα” φωτογραφιών από συνάντηση με τον Αρτέμη Αρτεμίου. Τον “βασιλιά των offshore”, όπως τον χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με την οποία ζητά απαντήσεις για τις δραστηριότητες του κ. Παππά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παππάς επιτίθεται και στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μιωνής ήταν αυτός που αποκάλυψε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά το ενδεχόμενο παραδικαστικό κύκλωμα για την υπόθεση Novartis την περίφημη ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Παππά για το “μαγαζί” και για κάποιους που “βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά”.

click4more: Πολιτική “θύελλα” από την συνομιλία Μιωνή – Παππά: Οι διάλογοι για Παπαγγελόπουλο και Μαρέβα

“Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό. Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος.  Όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης”, αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Παππάς.

Σημειώνεται πως ο κ. Παππάς είχε αρχικά δηλώσει πως ήταν παραποιημένη η συνομιλία του με τον κ. Μιωνή, ωστόσο πραγματογνώμονας που προσέλαβε ο επιχειρηματίας αντέκρουσε αυτόν τον ισχυρισμό.

“Κοριοί, λοιπόν, και τηλεφακοί συνέλεγαν υλικό που θα συνέβαλε κάποια στιγμή αργότερα στη δημιουργία μιας βολικής ιστορίας για τους εμπνευστές και εκτελεστές των παράνομων παρακολουθήσεών μου. Ηχητικά και φωτογραφίες παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια για να αξιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο -για τους ίδιους- τρόπο. Το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό. Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;

Τα δε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν άμεσα απαντήσεις είναι τα εξής:

  • Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο;
  • Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;

Οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν”, αναφέρει στην δήλωσή του -στον πληθυντικό- ο κ. Παππάς.

“Η καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία, θα καταρρεύσει με κρότο. Η αλήθεια θα λάμψει και οι επικοινωνιακές φούσκες θα σκάσουν στα πρόσωπα των εμπνευστών τους”, καταλήγει στη δήλωσή του.

click4more: «Φωτιά» από τις νέες αποκαλύψεις: Ο Παππάς, ο Καλογρίτσας και το Μαξίμου “White House”

Ο κ. Παππάς δεν κάνει καμία αναφορά στα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος έχει αναφέρει σε μήνυσή του πως δανείστηκε 3.000.000 από την Λιβανέζικη εταιρεία CCC για να μετάσχει στον διαγωνισμό απόκτησης τηλεοπτικής άδειας “υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά”.

Κι όλα αυτά όταν -όπως έγραψε το Newsit.gr την Παρασκευή 10 Ιουλίου– “Δεδομένη είναι η πρόθεση της κυβέρνησης η διερεύνηση της υπόθεσης Παππά να φτάσει ως το τέλος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πιθανότατα θα οδηγηθεί σε μια Προανακριτική και όχι απλώς μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, εάν υπάρχει η παραμικρή υποψία τέλεσης αδικημάτων”. 

Παππάς απαντά στην Πειραιώς 

Εξάλλου, σε νέα απάντησή του προς το κυβερνών κόμμα ο Νίκος Παππάς σχολιάζει: “Η Ν.Δ. ενθαρρύνει και εργαλειοποιεί τις μαφιόζικες πρακτικές. Μήπως τις είχε σχεδιάσει κιόλας;” – “Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να έχουμε την επίσημη υιοθέτηση ή και παραδοχή πατρότητας των μαφιόζικων πρακτικών”.

Τέλος, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σημειώνει ότι “η Ν.Δ., λοιπόν, τις ενθαρρύνει και τις εργαλειοποιεί (σ.σ. τις “μαφιόζικες πρακτικές”) και πως “σύντομα θα αποδειχθεί αν τις έχει σχεδιάσει κιόλας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις