Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

«Τιτανομαχία» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την αστυνομική βία

«Τιτανομαχία» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την αστυνομική βία

Στα «χαρακώματα» Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας σήμερα (12.03.2021) στη Βουλή. Νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση φαινομένων αστυνομικής βίας ανακοινώνει ο πρωθυπουργός.

Υψηλοί τόνοι αναμένονται σήμερα στην «Ώρα στου Πρωθυπουργού», στο πλαίσιο της ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κατηγορήσει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, εκμεταλλευόμενος την κόπωση από τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ότι επιδιώκει να στήσει… πλατείες νεοαγανακτισμένων.

Click4more Κορονοϊός: 4165 εισαγωγές στα νοσοκομεία τον Μάρτιο – «Έκρηξη» και στις ΜΕΘ

Οι συνεχόμενες συγκεντρώσεις που οργανώνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη διαδηλώσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν στο στόχαστρο της κριτικής του πρωθυπουργού, καθώς η εκτίμηση που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι ότι… «έστρωσαν το έδαφος για να καλλιεργηθεί κλίμα μίσους» και ότι αυτό αποτυπώθηκε καθαρά τόσο στα επεισόδια της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, όσο και στα επεισόδια που ακολούθησαν και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για… «πράξεις ανευθυνότητας» του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας με έμφαση ότι όταν γίνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση υπάρχει και… «πολιτική ευθύνη».

Δριμύ κατηγορώ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις

Ο πρωθυπουργός και από το βήμα της Βουλής αναμένεται να απευθύνει μήνυμα κατά του διχασμού και υπέρ της ανάγκης ενότητας απέναντι στον κοινό εχθρό, τον φονικό ιό. Και παράλληλα, νέα έκκληση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παρακινεί τους πολίτες να κατέβουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Θα καταλογίσει υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι από τη μία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για πλημμελή διαχείριση της πανδημίας και ασφυξία στα νοσοκομεία, παρομοιάζουν την Ελλάδα με Μπέργκαμο, και από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει το ρίσκο καλέσμα.τος σε μαζικές διαδηλώσεις

Τα πρώτα δείγματα γραφής υπερμετάδοσης του ιού στις συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις, που έχουν μαζικό χαρακτήρα, είναι άκρως ανησυχητικά και σύμφωνα με το Μαξίμου αποτυπώνονται καθημερινά στην επιδημιολογική καμπύλη.

«Η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να τινάξουν στον αέρα την Ελλάδα! Την ευθύνη για την πανδημία την έχει πάρει η Αριστερά και προσωπικά ο Τσίπρας. Αυτό που κάνει με τις διαδηλώσεις είναι εθνική καταστροφή. Άμα δεν σταματήσουν, δεν πρόκειται να ανοίξει η οικονομία» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης (Alpha 9,89), αποτυπώνοντας το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την πολιτική τακτική της Κουμουνδούρου.

Πρωτοβουλίες για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσδοκούν μια ουσιαστική συζήτηση με συγκεκριμένες προτάσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, όμως τον… τόνο, όπως λένε, θα τον δώσει ο ερωτών πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, βάσει κανονισμού θα λάβει πρώτος το λόγο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταδικάσει ευθέως τον ξυλοδαρμό  πολίτη από άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, τονίζοντας ότι κινήθηκε τάχιστα η ΕΔΕ με τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Πολίτη, ενώ γίνεται και έρευνα από την Εισαγγελία.

Την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος ως Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Διερεύνηση Αστυνομικής Βίας, πρότεινε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυθαιρεσίας από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Το νέο πλαίσιο αναμένεται να το ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και μεταξύ άλλων αναμένεται να ανακοινώσει την αναβάθμιση του ρόλου του Συνηγόρου του Πολίτη στην πάταξη αυτών των θλιβερών περιστατικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις