Πολιτική

Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί η Τουρκία – Μετά τις παραβιάσεις τώρα στόχος η Θράκη – Μιλούν για τουρκική μειονότητα και ζητούν σχολεία

- Μετά τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα, έρχονται και οι εμπρηστικές ανακοινώσεις
- Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει κριτική στην Ελλάδα πως δεν σέβεται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Οι Τούρκοι κατηγορούν τους Έλληνες πως κάνεις παρεμβάσεις στις θρησκευτικής πεποιθήσεις της μειονότητας στη Θράκη
- Παρέμβαση Πάνου Καμμένου για τα όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι

Όσο οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία είναι ραγδαίες και η χώρα μαστίζεται από σημαντικές πολιτικές αλλαγές, τόσο έχει την ανάγκη η γείτονα χώρα να αλλάξει την ατζέντα και να στρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης προς την Ελλάδα, με νέες προκλητικές ενέργειες κάθε μέρα.

Εκτός από τις καθημερινές τουρκικές παραβιάσεις από αέρος και θάλασσας, οι Τούρκοι πλέον βάζουν στόχο και τη Θράκη, καθώς με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγορεί για μη σεβασμό των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Τούρκων, η Αθήνα υποτίθεται πως αρνείται να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες στην περιοχή και την καγηγορεί πως δεν ιδρύει μειονοτικά σχολεία όλων των επιπέδων. Αναφέρει επίσης πως οι Έλληνες κάνουν διαρκώς παρεμβάσεις στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της μεινονότητας.

Για το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καλεί την Ελλάδα να δείξει σεβασμό στην εθνική ταυτότητα της μειονότητας και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιώματων σχετικά με της ΜΚΟ που έφεραν το όνομα “τουρκική”.

Για τους Τούρκοι οι άνθρωποι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα και καλεί την Ελλάδα να αλλάξει στάση, κάτι που θα έχει θετική επίδραση στις διμερείς σχέσεις.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος δια στόματος του κ. Ευθυμίου τόνισε πως η Ελλάδα ακολουθεί την τακτική της ισοπολιτείας και της ισονομίας για όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας εκπρόσωπος η μουσουλμανική μεινότητα στη Θράκη έχει όλα τα δικαιώματα και λειτουργεί και αναπτύσσεται χωρίς προβλήματα και εμπόδια. Μάλιστα, κατηγορώντας την Τουρκία, ο κ. Ευθυμίου διεμήνυσε πως εμπρηστικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις που “αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας προφανώς δεν βοηθούν κανέναν, ούτε βεβαίως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα παρά μόνο μουσουλμανική.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ONALERT.GR ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλεξάνδρα Σδούκου για υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Αυτές τις αποκριές το ΠΑΣΟΚ ντύνει τις υποθέσεις των στελεχών του «γαλάζια σκάνδαλα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αφήνει αιχμές για «έλλειψη αυτοκριτικής» στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλεξάνδρα Σδούκου
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για την on air κόντρα με Παπαχλιμίντζο: Αυταρχισμός και αλαζονεία από τους υπουργούς της ΝΔ απλά και μόνο στο άκουσμα ερωτήσεων
Η Κουμουνδούρου μιλά για «συστηματικό εκφοβισμό» του Τύπου και συνδέει το επεισόδιο με πρόσφατη αντιπαράθεση Μαρινάκη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία 8 νέων φυλακών σε Ασπρόπυργο, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Αρκαδία και Δ. Μακεδονία
«Ετοιμάζουμε και άλλα καταστήματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στα Γιάννενα, στη Μεγαλόπολη και επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά όλα τρέχουν πολύ γρήγορα»
Φυλακές 15
Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Βουλής στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Δημοσία δαπάνη η τελετή – Παρόντες πρώην πρωθυπουργοί, πολιτειακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας
Άννα Ψαρούδα Μπενάκη
Ανανεώθηκε πριν 32 λεπτά
Εκτός ΠΑΣΟΚ η Αναστασία Χατζηδάκη λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΑ: «Δεν έχω λάβει γνώση οποιουδήποτε πορίσματος ή κατηγορίας σε βάρος μου», λέει η ίδια
Αφορά την υπόθεση που αποκαλύφθηκε από η Εθνική Αρχή Διαφάνειας για μαϊμού επιδόματα του ΟΠΕΚΑ ύψους άνω των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ
ΠΑΣΟΚ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Αναστασίας Χατζηδάκη – «Δεν έχω λάβει γνώση οποιουδήποτε πορίσματος ή κατηγορίας σε βάρος μου», λέει για τα μαϊμού επιδόματα του ΟΠΕΚΑ 95