Πολιτική

Τρείς δικογραφίες στη Βουλή για Σαμαρά, Στουρνάρα και Παπαχριστόπουλο

Τρείς δικογραφίες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα έφτασαν σήμετα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η πρώτη δικογραφία αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμάρα και συγκεκριμένα ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 10 Απριλίου 2014. Σε αυτό το ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η φράση “πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμ@σει”.  Η εν λόγω προτροπή φαίνεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ενόψει της απολογίας τους και φέρεται να αποδίδεται στον πρώην Πρωθυπουργό.

Για το ζήτημα κατατέθηκε καταγγελία απο πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφερόταν ως διερευνόμενο αδίκημα αυτο της παραβίασης απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και έθετε ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού. Ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής. Το διερευνόμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού.

Η δεύτερη δικογραφία σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά τον Γιάννη Στουρνάρα και συγκεκριμένα μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη και κατά του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην δ/ντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη επικεφαλής της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. Στη μήνυση γίνεται λόγος για τεράστια ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στην ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ.

Η τρίτη υπόθεση αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αθανάσιου Παπαχρηστόπουλου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του τύπου, που κατά τον μηνυτή τελέστηκε στις 29-4-16 όταν σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης καταφέρθηκε κατά της Νεας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 3
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
46
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2