Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας – Ερντογάν: Το πρώτο τετ α τετ μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Τσίπρας – Ερντογάν: Το πρώτο τετ α τετ μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί αύριο (Τρίτη, 25.09.2018) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως γίνεται αντιληπτό η συνάντηση που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν στη Νέα Υόρκη έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται ένα μήνα μετά την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών και ενώ φαίνεται να υπάρχει μια ύφεση στην ένταση που υπήρχε στις σχέσεις των δυο χωρών.

Ακόμα το  τετ α τετ αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική κυβέρνηση καθώς μετά το ναυάγιο της άτυπης συνόδου για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στην Αυστρία, το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στην τουρκική πλευρά προκειμένου για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαβεβαιώσει τον Τούρκο πρόεδρο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει το θέμα της χρηματοδότησης και ενίσχυσης της Τουρκίας για το προσφυγικό, επισημαίνοντάς του παράλληλα ότι τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στο Κυπριακό, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις  καθώς και στις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις