Πολιτικά

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Τιμούμε αυτές που άνοιξαν το δρόμο της χειραφέτησης

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στα social media, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει επίσης ότι «η ισότητα δεν είναι μόνον η υπόθεση των νόμων».

«Σήμερα τιμούμε αυτές που μας πήγαν ένα βήμα μπροστά. Αυτές που άνοιξαν το δρόμο της χειραφέτησης. Τιμούμε αυτές που οραματίστηκαν μια νέα ανθρωπότητα δικαιοσύνης και ισότητας. Τιμούμε αυτές που μας στάθηκαν στα δύσκολα, που κράτησαν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που φρόντισαν τους ανθρώπους μας, που είναι κάθε μέρα εκεί δίπλα μας», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τιμούμε αυτές που έσπασαν τη σιωπή, που η φωνή τους σκέπασε τον φόβο, που μας έδωσαν το παράδειγμα για το τι σημαίνει θάρρος, αξιοπρέπεια, δύναμη», συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «η ισότητα δεν είναι μόνον η υπόθεση των νόμων».

«Είναι μια διαρκής μάχη, καθημερινή. Μία μάχη ανάμεσα στον κόσμο που μας έδωσαν και σε αυτόν που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας. Είναι υπόθεση όλων μας, κάθε γυναίκας, κάθε άνδρα, κάθε ανθρώπου που θέλει να ζήσει καλύτερα σ’ αυτόν τον κόσμο με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό», καταλήγει.

Δείτε την ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτικά: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου για συκοφαντική δυσφήμηση
Η προσφυγή συνδέεται με δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι ισχυρισμοί της ενάγουσας για συνεργασία και ανεξόφλητα τιμολόγια περίπου 16.000 ευρώ
Ζωή Κωνσταντοπούλου 14
Γιώργος Γεραπετρίτης από Γενεύη: «Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη
Στην 61η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο ΥΠΕΞ ζήτησε στήριξη του θεσμού εν μέσω κρίσης ρευστότητας και παρουσίασε την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο την περίοδο 2028–2030
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο πόρισμά της
Η πλειοψηφία κάνει λόγο για διαχρονικά και διακομματικά προβλήματα στον Οργανισμό, υπερασπίζεται τη σύσταση Εξεταστικής αντί Προανακριτικής και προβάλλει την έκταση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ως ένδειξη «πλήρους διερεύνησης»
Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάκης Βορίδης
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητεί Προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη
Στην πορισματική του έκθεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία «συγκάλυψη» και κάνει λόγο για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ