Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας: Συνειδητή επιλογή η Σακελλαροπούλου, δεν κάνω το ίδιο λάθος με τον Μητσοτάκη

Τσίπρας

“Ναι” του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Άγρια επίθεση Τσίπρα στον πρωθυπουργό.
“Εγώ Μητσοτάκης δεν θα γίνω! Συνειδητή επιλογή η θετική μας ψήφος στην κα Σακελλαροπούλου” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Προηγήθηκε τηλεφώνημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Προκόπη Παυλόπουλο.
Με τις ψήφους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγεται από την πρώτη ψηφοφορία η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με άγρια επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και δημόσια στήριξη στον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν: πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Click4more Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για τον ΠτΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη δήλωσή του με επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για επικοινωνιακό τακτικισμό, υποκρισία και πολιτική ένδεια, για συμπεριφορά αβάσταχτης ελαφρότητας και ανευθυνότητας απέναντι στους θεσμούς και για “στάση αμοραλισμού και υποταγής των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής”.

“Την ίδια ανεύθυνη στάση που είχε κρατήσει ο κος Μητσοτάκης απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα όσο ήταν στην αντιπολίτευση, συνεχίζει δυστυχώς και ως πρωθυπουργός”, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και για μια ακόμη φορά στήριξε δημόσια τον Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης “είχε την επιλογή να ανανεώσει τη θητεία ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου Προέδρου”, αλλά “δεν το έπραξε, χωρίς ποτέ να εξηγήσει το λόγο”.

Click4more Όλο το παρασκήνιο της επιλογής Σακελαρροπούλου για την Προεδρία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως συνειδητά, προχώρησε “σε μια μακρά και εξευτελιστική για τον θεσμό διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων, αποφεύγοντας να ανακοινώσει την όποια επιλογή του για αρκετούς μήνες. Και τελικά επέλεξε να την ανακοινώσει, πάλι για λόγους επικοινωνίας, έξω από το σχεδιασμό του, σε μια μέρα με βαριά και αρνητική πολιτική ατζέντα για τη κυβέρνηση, μήπως και καταφέρει να την αλλάξει”.

Τσίπρας: Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης – “Ναι” συνειδητά στη Σακελλαροπούλου

“Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημα που διέσυρε επί μήνες το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέγα σφάλμα που επιλέγει να μην ανανεώσει τη θητεία ενός πετυχημένου Προέδρου, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα”, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να τον αντιγράψει ή να τον ακολουθήσει στον ολισθηρό αυτό δρόμο της ανευθυνότητας”.

“Εγώ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης δε θα γίνω. Και σήμερα δε πρόκειται να κάνω ότι ακριβώς έκανε εκείνος το 2015, που μόνος καταψήφισε τη συναινετική επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη Προεδρία της Δημοκρατίας”, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας το “ναι” του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

“Θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έτσι αρμόζει για όποιον αναλαμβάνει τη βαριά ευθύνη  να είναι για τα πέντε επόμενα χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της Δημοκρατίας μας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας “κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διατελέσει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας”. Υπενθύμισε δε ότι εκείνη την πρόταση είχε καταψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

Click4more Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η «άγνωστη» ζωή της υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την επιλογή Μητσοτάκη να προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας όχι υπέρβαση αλλά “ακόμη επικοινωνιακή ντρίμπλα”. “Φοβάμαι όμως ότι στο τέλος, χωρίς να το καταλαβαίνει, ντριμπλάρει τον ίδιο του τον εαυτό, ακυρώνει το ίδιο του το κόμμα και τον πυρήνα των ιδεών που έχει υιοθετήσει”.

“Η θετική μας ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι μια επικοινωνιακή επιλογή αλλά μια συνειδητή επιλογή. (…) Και στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει πάντα μεγαλύτερη αξία η συνέπεια από τα πολιτικά παιχνίδια”, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην πρώτη ψηφοφορία που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρώτη γυναίκα ΠτΔ στην ιστορία της Ελλάδας, θα εκλεγεί με περισσότερες από 200 ψήφους, αφού Νέα Δημοκρατία (158 βουλευτές) και ΣΥΡΙΖΑ (86 βουλευτές) έχουν μαζί 244 ψήφους.

Πριν ανακοινώσει την απόφασή του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνήσει με τον Προκόπη Παυλόπουλο για να μάθει τις προθέσεις του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις