Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τσίπρας: Η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα σε νοσοκομεία και ΜΕΘ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα σε νοσοκομεία και ΜΕΘ

Προσωπική έκκληση στον πρωθυπουργό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητώντας του να αφήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να πάρει ουσιαστικά μέτρα  για τα νοσοκομεία και της ΜΕΘ καθώς η κατάσταση πλέον είναι δραματική.

«Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά και την ίδια ώρα δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι, περιμένοντας να βρεθεί κλίνη. Χιλιάδες χειρουργεία ακυρώνονται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανάρτηση του.

Προσέθεσε πως «μέσα σε αυτή την κατάσταση, ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, που παραμένουν covid free».

«Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών»

Η παρέμβαση αυτή ήρθε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει τεράστια πίεση  το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως λένε μάλιστα  τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η Ελλάδα πρέπει  να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο ιδιωτικός τομέας έχει σοβαρή εμπλοκή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει εδώ».

 Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε μάλιστα  ότι «κάποιες από τις μονάδες του ιδιωτικού τομέα που τώρα χρησιμοποιούνται, δεν είναι οι κατάλληλες», φέρνοντας ως παράδειγμα «το “Λητώ” που αποτελεί μονάδα χωρίς παθολογική και πνευμονολογική κλινική». «Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία στο “Λητώ”, επομένως δεν μιλάμε εδώ για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα», συμπλήρωσε.

Ερώτηση για τη βάπτιση του Άδωνη Γεωργιάδη

Εν τω μεταξύ η Κουμουνδούρου «ανεβάζει» το θέμα της βάπτισης που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πριν από λίγες μέρες σε κεντρική εκκλησία της πρωτεύουσας- και το οποίο δημοσιοποίησε μόνος του – καταθέτοντας σχετική ερώτηση στην Βουλή ενώ παράλληλα  τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

«Ο κ. Γεωργιάδης σήμερα τα ρίχνει στον κ. Χαρδαλιά για την «ειδική άδεια για βάπτιση» που παρουσίασε για να δικαιολογήσει την καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων. 

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δήλωσε σήμερα πως «πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο». 

Περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Χαρδαλιά να συνεννοηθούν και να μας πουν: 

– Πόσες αντίστοιχες ειδικές άδειες για βαπτίσεις έχουν εκδοθεί τους τελευταίους πέντε μήνες από την ΓΓΠΠ εν μέσω λοκντάουν;

– Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης που κατατέθηκε στην ΓΓΠΠ και ποιος αυτός της ειδικής άδειας που επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορονογλέντι στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη. Μάλλον τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις