Πολιτική

Τσίπρας: «Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση» – «Η Επιτροπή δέχεται αφόρητες πιέσεις»

Την “βαθύτατη ανησυχία” του για την κατάσταση στη χώρα όσον αφορά την πανδημία κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μια “δύσκολη παγκόσμια συνθήκη”, ωστόσο επέρριψε στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση την ευθύνη για το “λανθασμένο μοντέλο διαχείρισης” της κρίσης που ακολουθούν, καθώς όπως είπε είναι η “μοναδική χώρα” στην οποία συνεχώς “πανηγυρίζει” η κυβέρνηση, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται σε “θλίψη και απελπισία”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, επίσης, ότι ο βασικός λόγος που εγκαλεί την κυβέρνηση από την αρχή είναι ότι δεν έχει “συναίσθηση” του τι περνάει ο μέσος πολίτης και διαχειρίζεται την πανδημία “με τρόπο επικοινωνιακό” με “μόνη στόχευση το επίπλαστο και πρόσκαιρο πολιτικό όφελος”.

Επιθετικός Τσίπρας για το lockdown

Άσκησε, δε, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά το lockdown, το οποίο χαρακτήρισε ως τόσο “αυστηρό”, παραπέμποντας στους αριθμούς των κρουσμάτων με τους οποίους ξεκίνησε και τους σημερινούς αριθμούς και των διασωληνωμένων και όσων βρίσκονται σε λίστα αναμονής που είναι πολύ πιο υψηλοί.

Όπως υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας η κυβέρνηση “δεν πέτυχε σε τίποτα”, ενώ εξέφρασε την “ανησυχία” του ότι “σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή” έχει χαθεί η “εμπιστοσύνη” του κόσμου όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στους επιστήμονες, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι “έχει χάσει τελείως τον έλεγχο”.

Click4more: Νέα έρευνα για τις καταγγελίες Κοντονή για το αδίκημα της δωροδοκίας

Συγκεκριμένα, πρόσαψε στους ιθύνοντες ότι “εργαλειοποιούν” την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ότι “κρύβουν” τις δικές τους αποφάσεις πίσω από την Επιτροπή, ενώ επανέλαβε το αίτημά του για δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων. Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για “πληροφορίες” ότι η Επιτροπή ενίοτε δέχεται “αφόρητες πιέσεις” προκειμένου να παίρνει τις “αποφάσεις” που “θέλει η κυβέρνηση”.

“Καταθέτω ως μεγάλη και βαθύτατη ανησυχία το γεγονός ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και στην επιστήμη και καταθέτω ως βαθύτατη ανησυχία ότι ετούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση”, τόνισε ο τέως πρωθυπουργός, περιγράφοντας μια “εικόνα χάους” που “εγκυμονεί κινδύνους”.

Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά