Πολιτική

Τσίπρας: “Οι τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι, ξεκίνημα για σημαντικές αλλαγές”

Να αποτελέσουν συναγερμό και έναυσμα για να μην ξαναζήσουμε ποτέ παρόμοιες τραγωδίες εύχεται ο Αλέξης Τσίπρας για τα γεγονότα της 23ης Ιουλίου.

Στην ανάγκη να γίνει ό,τι είναι εφικτό, προκειμένου η Ελλάδα και οι Έλληνες να μην ξαναζήσουν ανάλογη τραγωδία, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Τσίπρα:

“Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές” τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter, προσθέτοντας ότι πρέπει “να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες”.

“Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές” επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε, μέσω της ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι ζήτησε τις συμβουλές των γνωστών επιστημόνων και ακαδημαϊκών, Χρήστου Ζερεφού και Ευθύμιου Λέκκα για θέματα πρόληψης φυσικών καταστροφών, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, σήμερα, για τις οποίες τους ευχαριστεί.

“Συναντήθηκα σήμερα με δυο σημαντικούς Έλληνες ακαδημαϊκούς, τους Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα, που επιστημονικό τους αντικείμενο είναι η μελέτη και η πρόληψη φυσικών καταστροφών. Ζήτησα τις συμβουλές τους και δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις. Τους ευχαριστώ” καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1025039308372299776

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Διαμαντής Καραναστάσης παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σαν το γάλα μες στις μύγες - Επιστρέφω στον πολιτισμό»
Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας υπέβαλε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Στην ανάρτησή του ευχαριστεί προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 62
Προστασία ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό: Ψηφιακή επαλήθευση ηλικίας – Τι θα ισχύει για πάρτι και σημεία πώλησης
Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε σύσκεψη όπου παρουσιάστηκαν τρία νέα ψηφιακά εργαλεία που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για την απαγόρευση αλκοόλ και καπνού σε ανηλίκους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από το κάπνισμα και το αλκοόλ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στο μουσείο της Ακρόπολης» – «Είναι σαν να κόβεις στη μέση τη Μόνα Λίζα» 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη φιλοδοξία του να καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο ποιοτικό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως
Συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Victoria Hislop στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reimagine Tourism 2025» που διοργάνωσε η «Καθημερινή» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο «δεύτερος πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα και ο αγαπητός «παππούς του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «Νέστορας» της Αριστεράς και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε κομβικό ρόλο ιδιαιτέρως κατά το «καυτό» διάστημα του 2015, τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και τελικά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 12