Πολιτική

Τσίπρας σε Ολάντ: Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα

Την ελληνική παροιμία, οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, θυμήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον τέως Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβλέπω έναν πολύ καλό φίλο, και προσωπικό, αλλά κυρίως έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας. Στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον τέως Πρόεδρο της Γαλλίας.

Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα είμαι χαρούμενος που σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και για τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης». Παράλληλα είπε για τον προσκεκλημένο του ότι «είναι ένας πολιτικός σε διαρκή επαγρύπνηση, με ένα πρόσημο, πολύ εμφανές στις ιδέες του, κοινωνικό και φιλοευρωπαϊκό πρόσημο.

«Χρειαζόμαστε σήμερα να προσδιορίσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε το κοινό μας, ευρωπαϊκό οικοδόμημα να μπορέσει δώσει απαντήσεις στο μεγάλο αίτημα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, αλλά ταυτόχρονα να δώσει απαντήσεις και για την ανάσχεση του ευρωσκεπτικισμού, του ακροδεξιού λαϊκισμού, που αποτελεί σήμερα πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο», είπε συμπερασματικά ο πρωθυπουργός.

HOLLANDE

«Περάσατε όλα τα δύσκολα σημεία…»

«Αγαπητέ Αλέξη», είπε ο Φρανσουά Ολάντ και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για όσα πέτυχε για τη χώρα του, ενθυμούμενος τη συνεργασία που είχαν το καλοκαίρι του 2015. «Εκείνη την εποχή είχατε να αντιμετωπίσετε μια μεγάλη πρόκληση», να πετύχει δηλαδή σε ένα πρόγραμμα βοήθειας και ήταν γνωστές οι πιέσεις που υφίστατο η Ελλάδα εκείνη την εποχή, πρόσθεσε.

«Μετά περάσατε όλα τα δύσκολα σημεία», συνέχισε ο κ. Ολάντ, «καταφέρατε ώστε να πετύχει η Ελλάδα καλά αποτελέσματα, (τώρα) η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με άλλα προβλήματα, όχι με εκείνο της Ελλάδας. Σήμερα το νέο θέμα αφορά το μέλλον της Ευρώπης και η Αριστερά εδώ έχει ευθύνη για αυτό. Η Ευρώπη πρέπει να προοδεύσει, πρέπει κάποια κράτη, η Γαλλία αλλά και η Ελλάδα, να πάμε πιο γρήγορα».

Αλλιώς, τόνισε κλείνοντας ο Φρανσουά Ολάντ, η Ευρώπη μπορεί να μείνει για κάποιο διάστημα εγκλωβισμένη -«και αυτό μπορεί να το επιθυμούν οι Φιλελεύθεροι και άλλοι, αλλά Αριστεροί και Σοσιαλιστές δεν το επιθυμούν. Ο κίνδυνος για τους λαούς της Ευρώπης είναι να απομακρυνθούν από την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Ολάντ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πλήθος κόσμου και γνωστοί πολιτικοί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου
Με σύνθημα «Ψηλότερα για όλους» ο Παύλος Μαρινάκης στις βασικές πολιτικές του προτεραιότητες τόνισε, μεταξύ άλλων, την στήριξη της οικογένειας, τη θωράκιση της ασφάλειας και τη συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας
Εγκαίνια πολιτικού γραφείου Παύλου Μαρινάκη
Το συγκινητικό «αντίο» του Νικήτα Κακλαμάνη στην Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: «Σε αποχαιρετώ, αλλά δε σε ξεχνώ»
Στο Α’ Νεκροταφείο, ο πρόεδρος της Βουλής αποχαιρέτησε με προσωπικό λόγο την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ύπατο κοινοβουλευτικό αξίωμα στην ιστορία της χώρας και έκανε λόγο για μια παρακαταθήκη που θα φωτίζει τη συνέχεια
Νικήτας Κακλαμάνης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Το έργο του IMEC θα αποφέρει οφέλη σε Ινδία και Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους κινδύνους της ΑΙ, προειδοποίησε για συγκέντρωση ισχύος σε λίγες εταιρείες και ανέδειξε IMEC, επενδύσεις, απευθείας πτήσεις και τουρισμό ως αιχμές συνεργασίας με το Νέο Δελχί
Κυριάκος Μητσοτάκης
31
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος 6