Πολιτική

Τσίπρας σε Ολάντ: Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα

Την ελληνική παροιμία, οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, θυμήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον τέως Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβλέπω έναν πολύ καλό φίλο, και προσωπικό, αλλά κυρίως έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας. Στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον τέως Πρόεδρο της Γαλλίας.

Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα είμαι χαρούμενος που σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και για τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης». Παράλληλα είπε για τον προσκεκλημένο του ότι «είναι ένας πολιτικός σε διαρκή επαγρύπνηση, με ένα πρόσημο, πολύ εμφανές στις ιδέες του, κοινωνικό και φιλοευρωπαϊκό πρόσημο.

«Χρειαζόμαστε σήμερα να προσδιορίσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε το κοινό μας, ευρωπαϊκό οικοδόμημα να μπορέσει δώσει απαντήσεις στο μεγάλο αίτημα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, αλλά ταυτόχρονα να δώσει απαντήσεις και για την ανάσχεση του ευρωσκεπτικισμού, του ακροδεξιού λαϊκισμού, που αποτελεί σήμερα πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο», είπε συμπερασματικά ο πρωθυπουργός.

HOLLANDE

«Περάσατε όλα τα δύσκολα σημεία…»

«Αγαπητέ Αλέξη», είπε ο Φρανσουά Ολάντ και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για όσα πέτυχε για τη χώρα του, ενθυμούμενος τη συνεργασία που είχαν το καλοκαίρι του 2015. «Εκείνη την εποχή είχατε να αντιμετωπίσετε μια μεγάλη πρόκληση», να πετύχει δηλαδή σε ένα πρόγραμμα βοήθειας και ήταν γνωστές οι πιέσεις που υφίστατο η Ελλάδα εκείνη την εποχή, πρόσθεσε.

«Μετά περάσατε όλα τα δύσκολα σημεία», συνέχισε ο κ. Ολάντ, «καταφέρατε ώστε να πετύχει η Ελλάδα καλά αποτελέσματα, (τώρα) η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με άλλα προβλήματα, όχι με εκείνο της Ελλάδας. Σήμερα το νέο θέμα αφορά το μέλλον της Ευρώπης και η Αριστερά εδώ έχει ευθύνη για αυτό. Η Ευρώπη πρέπει να προοδεύσει, πρέπει κάποια κράτη, η Γαλλία αλλά και η Ελλάδα, να πάμε πιο γρήγορα».

Αλλιώς, τόνισε κλείνοντας ο Φρανσουά Ολάντ, η Ευρώπη μπορεί να μείνει για κάποιο διάστημα εγκλωβισμένη -«και αυτό μπορεί να το επιθυμούν οι Φιλελεύθεροι και άλλοι, αλλά Αριστεροί και Σοσιαλιστές δεν το επιθυμούν. Ο κίνδυνος για τους λαούς της Ευρώπης είναι να απομακρυνθούν από την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Ολάντ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331