Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τσίπρας: Τα μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ και οι… απρόθυμοι να υπερασπιστούν τον Χατζηδάκη

Τσίπρας: Τα μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ και οι… απρόθυμοι να υπερασπιστούν τον Χατζηδάκη

Τα βήματα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει των εξελίξεων στα εργασιακά αλλά και η λειτουργία του κοινοβουλίου απασχόλησαν τη χθεσινή (19.05.2021) συνεδρίαση του Πολιτικού κέντρου της Κουμουνδούρου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε πολύ σωστά που βγήκε από πολύ νωρίς μπροστά στο  θέμα του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και αποτίμησε θετικά τη συγκέντρωση της 6ης Μαΐου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η πίεση που ασκείται πλέον στον Κωστή Χατζηδάκη είναι αναβαθμισμένη» και ότι δεν είναι πολλά τα κυβερνητικά στελέχη που είναι πρόθυμα να υπερασπιστούν τις αλλαγές που προωθεί το Μαξίμου. «Θα υπάρξει σημαντική πολιτική φθορά για τη Ν.Δ.» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η λειτουργία του Κοινοβουλίου. «Είναι αδιανόητο να συνεχίζει η Βουλή σε αυτό το καθεστώς. Είναι αδιανόητο να μην μπορούν να γίνουν κανονικές ψηφοφορίες», σημείωσε. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει το κόμμα, όπως η ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις πανελλαδικές και την ελάχιστη βάση εισαγωγής ή η προ ημερησίας για θέματα δημοκρατίας, οι οποίες απαξιώνονται, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, από τον Κώστα Τασούλα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε αυτή την συμπεριφορά στο γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να καλύψει με κάθε τρόπο τα εσωκομματικά προβλήματα που έχει και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην επαναλειτουργία της Βουλής.

Click4more Νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια: Το πρώτο σοβαρό «αντάρτικο» – Πως απαντά η κυβέρνηση

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στο Πολιτικό Κέντρο συμφώνησαν ότι θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι «εικονικές ψηφοφορίες μέσω των γραμματέων των κοινοβουλευτικών ομάδων».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ακόμα το θέμα των πλειστηριασμών και το θέμα της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αργά το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μέρος σε διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ και το Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Εκεί κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί τους νέους στην έξοδο από τη χώρα λόγω της αναξιοκρατίας του νεποτισμού και της γραφειοκρατίας. Μίλησε ακόμα για  «αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης εργασίας που οδηγεί τους εξειδικευμένους επιστήμονες σε υψηλά ποσοστά ανεργίας, υποαπασχόλησης και ετεροαπασχόλησης».

Αναφερόμενος στο μοντέλο που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα του σκοπεύει να επενδύσει στην έρευνα και τη γνώση, αλλά και στην  αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. «Πρέπει να απελευθερωθεί όλη η δημιουργικότητα και η γνώση που σήμερα καταπιέζεται σε 10ωρα για 700 ευρώ», τόνισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις