Πολιτική

Τσίπρας: Θα κάνουμε Εξεταστική για το Μνημόνιο

Μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο και την Τρόικα, αποκάλυψε πριν από λίγο με δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της ευρωπαϊκής Εξεταστικής Επιτροπής για την τρόικα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων καθώς και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής” και επισημαίνει “Σύντομα η επόμενη κιόλας Βουλή, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή και θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν”.

Στη δήλωσή του ο κ.Τσίπρας αναφέρει ότι «Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η Ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας» και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας «Δυστυχώς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η παρουσία της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα καθυστέρησε, ενώ απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική συζήτηση σε βάθος ανάμεσα στους συνεισηγητές και τις εμπλεκόμενες κοινοβουλευτικές επιτροπές, σε πλήρη σύνθεση».

Κατά τον κ.Τσίπρα η παρουσία της Επιτροπής στην Ελλάδα «θα έπρεπε να συνοδεύεται από την ευρύτερη δυνατότητα διαλόγου αλλά και από μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνουν φανερές και κατανοητές διεθνώς όλες οι πτυχές της ελληνικής ανθρωπιστικής κρίσης και όλες οι πτυχές των θεσμικών αντιδημοκρατικών εκτροπών που συνέβησαν για να επιβληθεί η καταστροφή του μνημονίου στην Ελλάδα».

Με αφορμή μάλιστα την πρόσφατη επίσκεψή αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον ίδιο στο Στρασβούργο, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «τους ζητήσαμε την παράταση της διάρκειας της έρευνάς τους και να αποσυνδεθεί η όλη διαδικασία από την προεκλογική συγκυρία στην Ευρώπη για να μπορέσουν να εμβαθύνουν το έργο τους και να καλέσουν κάθε εμπλεκόμενο, πολιτικό ή μη πολιτικό πρόσωπο, με άνεση χρόνου».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Λαφαζάνης ξαναχτυπά: Οι επικίνδυνες νέες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν αλέκτωρ λαλήσει… «μαζεύει» τα περί συγκυβέρνησης ο Γλέζος – «Μετέτρεψαν την ειρωνεία σε πρόταση συνεργασίας» – Βούτσης: Ιστορικό ατόπημα

«Θα διαπραγματευτούμε με τις κυβερνήσεις και όχι με τους υπαλλήλους τους»

H Morgan και ο ΣΥΡΙΖΑ

Βόμβα Γλέζου: Δεν αποκλείω ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ

Στη “γύρα” ο ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους

 

«Η κυβέρνηση Σαμαρά, υπογραμμίζει ο κ.Τσίπρας, είναι φανερό ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός μας και γι΄ αυτό και προσπαθεί να υποβαθμίσει και σχεδόν να κρύψει την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο και την παρουσία την παρουσία των εισηγητών του στην Ελλάδα».

Αλλά καταλήγει ότι «Το έργο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή σε αυτή τη κατεύθυνση καθώς ο λαός μας έχει δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς έχουμε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση. Και θα το πράξουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
231
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9