Πολιτική

Τσίπρας: Ζητά ενημέρωση για ελληνοτουρκικά και εξηγήσεις για Σαμαρά

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το αν εγγυάται τη συμφωνία των Πρεσπών, μετά την αμφισβήτησή της από τον Αντώνη Σαμαρά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το γάντι που πέταξε ο Αντώνης Σαμαράς από το συνέδριο της ΝΔ ζητώντας από την κυβέρνηση να αποδεσμευτεί από την συμφωνία των Πρεσπών σήκωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέσει για την άποψη που εξέφρασε το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός.

«Θα ήταν απλά μια γραφική τοποθέτηση αν δεν ήταν πρώην πρωθυπουργός και ο οποίος έχει πολύ μεγάλη επιρροή ακόμα στην ΚΟ της ΝΔ» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση για το «αν μπορεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του να εγγυηθεί αυτή τη Συμφωνία», ειδάλλως αφήνει «διάπλατα ορθάνοιχτο παράθυρο για την αποσταθεροποίηση και βόρεια της χώρας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλείνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία , σχολίασε ακόμα ότι στο Συνέδριο της ΝΔ έκαναν ειδική αναφορά στο φαινόμενο του λαϊκισμού «και αναρωτιέμαι αν είχαν ως άξονα τους τη δική τους στάση απέναντι στο Μακεδονικό».

Έθεσε μάλιστα το ερώτημα «τι είναι λαϊκισμός»: «Να παλεύεις για να υπερασπιστείς το δίκιο του λαού σου και όταν συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε καταστάσεις που δεν είχαμε υπολογίσει, να κάνεις και συμβιβασμούς ακριβώς για να μην πλήξεις το δίκιο αυτών που υπερασπίζεσαι; Ή να παίρνεις θέση που ξέρεις ότι ζημιώνει την πατρίδα σου και διχάζει και γεμίζει δηλητήριο τον ελληνικό λαό με μοναδικό στόχο να κερδίσεις λίγες ψήφους και μια εκλογική αναμέτρηση;».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμα στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την Τουρκία λέγοντας «Το λιγότερο είναι να υπάρχει ενημέρωση στις πολιτικές δυνάμεις και να μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, απέναντι στην κλιμάκωση της έντασης και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του ότι δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση: ποιες κοινωνικές κατηγορίες εκπροσωπούν οι πολιτικές δυνάμεις με την πολιτική τους και ποια η στάση τους απέναντι στον εθνικισμό. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «η πολιτική τους είναι στοχευμένη στο να δίνουν στους πολλούς λίγα και στους λίγους να δίνουν πολλά» και ότι εκπροσωπεί μια οικονομική ολιγαρχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η συμφωνία Τραμπ – Πούτιν στο «τραπέζι» της Συνόδου Κορυφής: Το αμερικανικό «χαστούκι» στην Ευρώπη και το Plan B της ελληνικής κυβέρνησης
Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί το κόστος της θέρμανσης για τα ελληνικά νοικοκυριά, με το πιθανότερο σενάριο να είναι η τιμή του λίτρου να κυμανθεί ανάμεσα στα 1,65 με 1,70 λεπτά
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Τσίπρας από την Κρήτη: «Αντίπαλός μου είναι ο Μητσοτάκης» – Άνοιγμα συνεργασίας προς τις προοδευτικές δυνάμεις
Στην ανάγκη προγραμματικής συνεννόησης με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επέμεινε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΑΣ. - Στο επίκεντρο της περιοδείας, οι πλημμυρικές ζημιές, ο ΒΟΑΚ και οι υποδομές του νησιού
Τσίπρας, ΕΛΑΣ, Κρήτη
6
Νέο κόμμα στα σκαριά από Αυγερινό και πρώην στελέχη της Καρυστιανού – Ζητούν την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
Κοινή παρέμβαση 37 προσώπων που είχαν συνδεθεί με την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» - Ζητούν διπλωματική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, ακόμη και κήρυξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας ως persona non grata
Θανάσης Αυγερινός και Κατερίνα Μουτσάτσου
Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων
Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για ισχυρή ανάπτυξη, όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ