Πολιτική

Βενιζέλος: “Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος”! video

Αναστοχασμό για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας πως «η καλύτερη στρατηγική είναι η αποφυγή της κρίσης», στέλνοντας και... μήνυμα στην Φώφη Γεννηματά.

Την άμεση ανάγκη αναστοχασμού με στόχο η εθνική γραμμή στα ελληνοτουρκικά, που συνδιαμόρφωσαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου -ο καθένας από τη πλευρά του πριν από 45 χρόνια-, να μετεξελιχθεί σε εθνική στρατηγική, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στο χαιρετισμό του με τον οποίο άνοιξε το διήμερο συνέδριο του e-kyklos με θέμα «Η Ελλάδα μετά: Η ανασύσταση της Μεσαίας Τάξης». Ως θεμελιώδη προϋποθεση επεσήμανε την συνεχή επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και τη διεθνή νομιμότητα.

Ο… μοναχικός Βενιζέλος

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος ο αναστοχασμός όλων μας πρέπει να αφορά το ερώτημα αν ο χρόνος λειτουργεί θετικά ή αρνητικά για τα εθνικά μας συμφέροντα εξηγώντας πως αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τα τελευταία 45 χρόνια η κατάσταση γίνεται πιο δυσμενής ανά δεκαετία.

[read4more]

«Η καλύτερη στρατηγική είναι η αποφυγή της κρίσης», είπε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι μπορεί να μη συμμετέχει στο προεκλογικό αγώνα αλλά παραμένει ενεργός πολίτης που είναι μια ύψιστη λειτουργία. «Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος αλλά και τόσο συλλογικός», υπογράμμισε και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή όλα δείχνουν πως αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και θα φανεί αν αλλαξουν και οι κοινωνικοί συσχετισμοί.

Αναγνωρίζοντας ότι η σχετική συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε προεκλογική περίοδο, υπογράμμισε την αναγκαιότητα εθνικής συναίνεσης για έναν νέο εθνικό πατριωτισμό.

Ο κ. Βενιζέλος, που επικαλέστηκε την εμπειρία του από τη θητεία του ως υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών, υποστήριξε ότι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι στρατιωτικοί συσχετισμοί και τόνισε: «Τώρα είναι η ώρα να παίξουμε το ρόλο μιας δύναμης που διασφαλίζει τη περιφερειακή σταθερότητα».

Μιλώντας για τα σημαντικά ζητήματα του συνεδρίου του e-kyklos για τη μεσαία τάξη που σήκωσε το βάρος της κρίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως κεντρικό θέμα είναι είναι αν μπορεί να διεκδικήσει την πολιτική ηγεμονία. Θα αναδειχθεί ποια είναι σήμερα η μεσαία ταξη και πως ορίζεται στη σύνθετη οικονομική και πολιτική πραγματικότητα καθώς απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Ε.Ε και τις δυτικές δημοκρατίες, τόνισε.

Δείτε όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

https://www.facebook.com/80258823622/videos/2405378369522685/

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα