Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βορίδης: Δεν θα υμνολογήσουμε το ΠΑΣΟΚ επειδή είμαστε στην ίδια κυβέρνηση

Βορίδης: Δεν θα υμνολογήσουμε το ΠΑΣΟΚ επειδή είμαστε στην ίδια κυβέρνηση

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ξέσπασε χθες μετά τις δηλώσεις του Μ. Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

“Ο σχηματισμός της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την ιδεολογική μας ταυτότητα” είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, επιμένοντας στις απόψεις που εξέφρασε απο το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ για την ¨καταστροφή της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου”.

Πρόσθεσε πως “άλλο είναι το ζήτημα της δημιουργίας της κυβέρνησης και άλλο η ιδεολογική μάχη έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία”.

“Έχω ακούσει πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ να ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ και όχι στο συνέδριο του αλλά μέσα στο κοινοβούλιο”, συμπλήρωσε . Ηταν μία αναφορά που είχε να κάνει με τον εσωτερικό διάλογο στη ΝΔ. Δηλαδή, πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα, ποια πρέπει να είναι η ατζέντα του… Και αυτό ειπώθηκε μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο μιας πολιτικής κατεύθυνσης, μια ιδεολογικής μάχης”.

Νωρίτερα στην ίδια εκπομπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε σύμφωνος με τον κ. Βορίδη, χαρακτηρίζοντας “καταστροφική για τη χώρα η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80”.

Υποκριτική χαρακτήρισε, στην ίδια εκπομπή, τη θέση του κ. Βορίδη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και υπογράμμισε οτι οι δηλώσεις του υπονομεύουν την λειτουργία της κυβέρνησης.

Το χρονικό της άγριας κόντρας στη δικομματική

Η “φωτιά” άναψε όταν ο Μάκης Βορίδης είπε στο συνέδριο της ΝΔ οτι «ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα».

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη δήλωση τόνιζαν πως όχι απλά δεν εξεπλάγησαν από αυτή αλλά όπως σημειώνουν «έκπληξη θα υπήρχε αν ο Γραμματέας της νεολαίας του Παπαδόπουλου έλεγε καλά λόγια για την Ανδρέα Παπανδρέου».

Ο Γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης δήλωσε οτι “ο κ. Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε, ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το “φτύσιμο” από τον Αντώνη Σαμαρά. Οσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».

Την αναφορά Βορίδη σχολίασε και η αναπληρώτρια υπουργός ‘Αμυνας Φώφη Γεννηματά, η οποία δήλωσε σχετικά: «Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και του Μιχάλη Καρχιμάκη.

Διαβάστε
Άγριες κόντρες στη δικομματική! – Ξεσηκώθηκε το ΠΑΣΟΚ εναντίον του Βορίδη – Οι αντιδράσεις των στελεχών και οι “ατάκες” που θα μείνουν στην ιστορία

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρέας κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού κ. Βορίδη!

Άρχισαν τα μαχαιρώματα στη δικομματική – Βορίδης: Καταστροφέας ο Α. Παπανδρέου – Καρχιμάκης: Πρόσεξε τι λες – Καρύδης: Είσαι νοσταλγός της χούντας

Μόνο μια εβδομάδα κράτησε ο… μήνας του μέλιτος ΝΔ – ΠΑΣΟΚ; Βορίδης: Η καταστροφή της Ελλάδας έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου

Κακλαμάνης κατά Σαμαρά: Δεν εμπιστεύομαι τον Στουρνάρα!

Αβραμόπουλος: Πλησιάζει η ώρα να δώσουμε τέλος στα μνημόνια

Κουβέλης: Ο Σαμαράς έκανε την τρικομματική κυβέρνηση μονοκομματική

Τσίπρας: Υπηρετικό προσωπικό της τρόικας η νέα κυβέρνηση

Γιατί κατέρρευσε ο Α. Σαμαράς – Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου

ΚΚΕ: Να απορρίψει ο λαός το προσκλητήριο υποταγής της ΝΔ

Οι απαιτήσεις του ΠΑΣΟΚ για την προγραμματική συμφωνία

Μανιφέστο Γ. Παπανδρέου: “Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να χάνει τις δυνάμεις του”

Αριστερή Πρωτοβουλία: “Το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου δεν μας χωρούν”


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε