Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αβραμόπουλος: Πλησιάζει η ώρα να δώσουμε τέλος στα μνημόνια

Αβραμόπουλος: Πλησιάζει η ώρα να δώσουμε τέλος στα μνημόνια

Το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον πόνο των πολιτών είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την ομιλία του στο 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Ήταν αυτό που μας οδήγησε εδώ και είναι δική του ευθύνη να βγούμε από την κρίση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, θέτοντας ωστόσο έθεσε ως προϋπόθεση να υπάρξει συνεννόηση. «Σε αυτή τη δύσκολη ώρα χρειάζονται όλοι οι Έλληνες» υπογράμμισε.

Παράλληλα, εκτίμησε πως «πλησιάζει η ώρα που θα δώσουμε τέλος στα μνημόνια» συνέχισε και επισήμανε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια πρέπει να συνοδευτεί από μια βαθιά τομή, μια μεγάλη συνταγματική αλλαγή.

«Η Ελλάδα, η νέα Ελλάδα, κοιτάει μπροστά με αισιοδοξία για το μέλλον» είπε ο υπουργός Άμυνας και αναφερόμενος στο κάλεσμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είπε πως «θα είμαστε όλοι ενωμένοι, στρατιώτες στην πρώτη γραμμή».

«Δίνουμε σκληρό αγώνα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση» με σκληρή δουλειά, σχέδιο και αφοσίωση, τόνισε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα πάσχει στο κράτος. «Η Ελλάδα θα ξαναγίνει κράτος, γιατί εδώ και λίγα χρόνια κυριαρχεί η εντύπωση σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει κράτος».

Ο Δ. Αβραμόπουλος έκανε και ειδική αναφορά στον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή, σημειώνοντας ότι στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών έλειπε ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες μία μορφή.
«Πλέον υπάρχουν δύο ακόμα πορτρέτα. Του Ιωάννη Καποδίστρια και του Κωνσταντίνου Καραμανλή δίπλα στο Χ. Τρικούπη και τον Ελ. Βενιζέλο» συμπλήρωσε.

Μάξιμος Χαρακόπουλος
«Η έκβαση της μάχης, που δίνουμε, θα κρίνει τη σωτηρία του τόπου» τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας συνέδριο της ΝΔ, επισημαίνοντας πως η κρίση έχει εκδηλωθεί με καθολικά χαρακτηριστικά.
«Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, αναβολές και αναποφασιστικότητα, απαιτούνται άμεσα λύσεις με τόλμη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος και σημείωσε πως ουδείς μπορεί να σκέφτεται το πολιτικό κόστος.
Κατηγόρησε όλους όσοι «επενδύουν στον λαϊκισμό» και δημιουργούν, όπως είπε, προβλήματα στην ομαλή πορεία της χώρας προκαλώντας πόλωση στην κοινωνία και ενδυναμώνοντας τα άκρα.

Νότης Μηταράκης
Την ανάγκη να συνεχιστούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και να προστατευτούν οι κοινωνικές ομάδες, που βιώνουν την κρίση, επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως το ζητούμενο πλέον για τη χώρα είναι να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων.

«Οικονομία και κοινωνία συμπορεύονται» δήλωσε, εξαπολύοντας επίθεση στην αριστερά την οποία κατηγόρησε πως δεν έχει καμία ουσιαστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση και επενδύει στον λαϊκισμό, ο οποίος είναι και η βασική αιτία για την κατάσταση, που βιώνει σήμερα η χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί κατέρρευσε ο Α. Σαμαράς – Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου

Κατέρρευσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ

Σαμαράς: Μετά τον ΤΑΡ θα υπάρξουν κι άλλες καλές ειδήσεις για την Ελλάδα

Σαμαράς: ο TAP είναι η πιο σημαντική οικονομική εξέλιξη των τελευταίων 10 ετών

Σαμαράς από Βρυξέλλες: “Χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε