Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βουλή – Live: Μάχη Τσίπρα – Μητσοτάκη για την ανομία στα Πανεπιστήμια

Βουλή – Live: Μάχη Τσίπρα – Μητσοτάκη για την ανομία στα Πανεπιστήμια

– Μητσοτάκης: Το άσυλο θα καταργηθεί! Δεν θα αλλάξει απλά ο νόμος! Τσίπρας: Δεν αρνούμαστε τα προβλήματα
– Πυρά με το… καλημέρα για την καθυστέρηση Τσίπρα: “Η συνέπεια δεν είναι το δυνατό σας σημείο! 45 λεπτά σας περιμέναμε! Θα μάθετε να σέβεστε τη Βουλή!”
– Τσίπρας για την… καθυστέρηση: “Χθες σας περίμενα μια ολόκληρη μέρα! Ο Σαμαράς δεν είχε έρθει ούτε μια φορά να απαντήσει στη Βουλή – Θράσος να με εγκαλείτε”
– “Κάθεστε στα ίδια έδρανα με ανθρώπους που έπαιρναν τσεκούρια ως φοιτητές και η μήτρα τους ήταν η άκρα δεξιά

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκαν σήμερα στη Βουλή για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» και την ερώτηση που έχει απευθύνει ο Πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργού για την ανομία στα πανεπιστήμια. Η συζήτηση, βέβαια, στη Βουλή εξελίχθηκε σε σφοδρή αντιπαράθεση αντιπαράθεση του κ. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτά αν ο πρωθυπουργός: Συμφωνεί με το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, που δέχεται ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον;  Προτίθεται να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια;

Λεπτό προς λεπτό η αναμέτρηση στη Βουλή στο live blog του newsit.gr

Το πόσο σφοδρή θα είναι η αντιπαράθεση φάνηκε από την χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός: «Θα περίμενε κανείς να δει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν «θαρραλέο» από την πλευρά του», είπε ακόμα και σχολίασε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει πιο «ασφαλείς» γι’ αυτόν επιλογές, όπως είναι η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πανεπιστημιακό άσυλο. «Ίσως είναι πιο ασφαλής αυτή η επιλογή γιατί για το πανεπιστημιακό άσυλο μπορεί ακόμα να καταστροφολογεί, γιατί ως προς την οικονομία η καταστροφολογία του τελείωσε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις