Πολιτική

Βουλή: «Σφάχτηκαν» Θεοδώρα Τζάκρη και Θανάσης Παφίλης – «Δεκανίκι της ΝΔ το ΚΚΕ», «εσείς είστε δεκανίκι»

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν η Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Στο επίκεντρο η πρόταση του Περισσού για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Άναψαν τα αίματα» στη διάρκεια του προγραμματισμού της συζήτησης της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής που θα διερευνήσει τα αίτια για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανάμεσα στον Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ) και την Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη αποκάλεσε το ΚΚΕ «δεκανίκι της κυβέρνησης», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Θανάση Παφίλη.

«Δεκανίκι της ΝΔ είστε εσείς, που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και οι δικές σας ευθύνες», φέρεται να απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Στο σημείο αυτό παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σχολίασε δηκτικά: «Καλά, μην κάνετε έτσι, δεν σας είπε και 5η φάλαγγα», προφανώς αναφερόμενη στην επίμαχη φράση που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην επεισοδιακή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε το ΚΚΕ για τα Τέμπη, αυτή θα διεξαχθεί την Τετάρτη (15.11.2023), στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα εγκαίνια των ΤΕΠ του νοσοκομείο «Αττικόν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένταση ανάμεσα σε ΜΑΤ και εργαζόμενους
Το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χρηματοδοτήθηκε με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον πρωθυπουργό στο νοσοκομείο «Αττικόν» συνόδευε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αττικόν
39
ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στρέφεται στα παλιά στελέχη για να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα
Οι συναντήσεις αυτές έχουν να κάνουν και με την συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανεβάσει ιδιαίτερα τους τόνους
Νίκος Ανδρουλάκης 4
Ράμος, Τσιριγώτη, Καλογήρου στο Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας – Στενές οι επαφές με την Όλγα Γεροβασίλη
«Η Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει έναν άνθρωπο ο οποίος αγωνίζεται για την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη - που είναι πυρήνας του κράτους δικαίου άρα και της Δημοκρατίας -, να διαμαρτύρεται και να πετυχαίνει μια νίκη εκεί»
Αλέξης Τσίπρας 7
Πεδίο αντιπαράθεσης το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η «περίεργη» σιωπή του Νίκου Δένδια και τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών
Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου
Σύνταγμα 32