Πολιτική

Βούτσης: Σημαντική η δουλειά του ΕΣΡ στο “άναρχο” ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Για σημαντική περαιτέρω δουλειά που έχει ακόμα μπροστά του το ΕΣΡ, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής στα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχή,ς παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση.

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι το Συμβούλιο έχει ακόμα δουλειά να επιτελέσει ως προς «τα περιφερειακά και θεματικά κανάλια, για τα ραδιόφωνα και κυρίως για την καθημερινή παρακολούθηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου για το τι εκπέμπεται, καθώς πέραν της πολιτικής διάστασης υπάρχει η παιδαγωγική, η από κάθε πλευρά πολιτισμική, η μορφωτική, η ψυχαγωγία η οποία γίνεται μέσα από τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο που επέδειξε το προηγούμενο διάστημα το ΕΣΡ προς «τη σωστή κατεύθυνση, σε έναν τομέα που ήθελε και θέλει πάρα πολλή δουλειά για να εξορθολογιστεί, να ξαναθωρακιστεί θεσμικά αλλά και από κάθε άποψη. Κι αυτό, διότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για δεκαετίες ήταν απολύτως άναρχο και δημιουργούσε τραυματισμό θεσμικό, και πολιτικό σ’ έναν βαθμό, γιατί και τα μίντια έχουν πολύ μεγάλο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

«Πιστεύω», τόνισε ο κ. Βούτσης, «ότι η επιμονή από πλευράς της σημερινής σύνθεσης του ΕΣΡ, αλλά και η επιμονή από την πλευρά της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού να δοθεί μια λύση συναινετική, αποδεκτή σε όλα τα επίπεδα, οδήγησε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος, είπε πως η διαδικασία της αδειοδότησης που τόσο πολύ απασχόλησε την κοινωνία, είναι μια καλή βάση, αλλά ακόμα στην αρχή.

“Για τα πεπραγμένα μας του 2017 πρέπει να πω ότι αποδίδουν ένα μέρος του έργου μας, πολλά πράγματα όμως δεν μπορούν να καταγραφούν”.

Ο Αντιπρόεδρος της Αρχής κ. Ροδόλφος Μορώνης, ανέφερε πως «εκείνο που μας τρομάζει λίγο είναι αυτό που έχουμε από δω και πέρα. Με αρκετό κόπο θέσαμε τα πρώτα θεμέλια. Η πρόθεσή μας είναι αρκετά πριν από τη λήξη της θητείας μας να παραδώσουμε ένα τοπίο, ένα μιντιακό οικοσύστημα, το οποίο θα λειτουργεί προς όφελος και του κοινού, αλλά και της δημοκρατίας γενικότερα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμα και σήμερα στη Βουλή η δικογραφία για τους 11 βουλευτές της ΝΔ – Κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απιστία
Στην τεράστια δικογραφία περιλαμβάνονται κατά πληροφορίες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που ακούγονται τα πολιτικά πρόσωπα να ζητούν εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια για συγκεκριμένους παραγωγούς
Βουλή
Ένωση Δικαστών κατά Νίκου Κωνσταντόπουλου: «Παραλήρημα και χυδαίες συκοφαντίες ενός πρώην πολιτικού αρχηγού»
«Η "Αγία Οικογένεια" είχε συνηθίσει με ακατάσχετο υβρεολόγιο, να μένει ασύδοτη» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
O Νίκος Κωνσταντόπουλος 20
«Η ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία θα βραβευτεί για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων» είπε ο Νίκος Δένδιας
Ο Πρίγκηπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την παρουσία της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας
Ο Νίκος Δένδιας