weather-icon °C AΘΗΝΑ

Χριστοδουλοπούλου: Ατυχής η έκφραση περί γνωριμιών – Δεν αναζητώ άλλοθι, δεν θα είμαι υποψήφια

Χριστοδουλοπούλου: Ατυχής η έκφραση περί γνωριμιών – Δεν αναζητώ άλλοθι, δεν θα είμαι υποψήφια
Φωτογραφία InTime News

Για παρεξήγηση της απάντησης που έδωσε σχετικά με τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, όταν είπε ότι αξιοποίησε «κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και λοιπά», κάνει λόγο σε δήλωσή της η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με την οποία επαναλαμβάνει την απόφασή της, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα από την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, να μην είναι ξανά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ξεκινά τη δήλωσή της με τη φράση «κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις» και στη συνέχεια αναφέρεται στην απόσπαση που πήρε η κόρη της, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ από το 2004 όταν διορίστηκε, στη Βουλή από τον Δεκέμβριο του 2018. Μια απόσπαση που αργότερα έγινε μετάταξη, η οποία, αναφέρει η κα Χριστοδουλοπούλου, ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου υπεραμύνεται των όσων είπε στην τηλεόραση του Alpha (σ.σ. «αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…»), τονίζοντας πως ήταν ειλικρινής στην απάντησή της και πίστευε πως η ειλικρίνειά της αυτή θα συνεκτιμούνταν με την πορεία της αλλά «διαψεύστηκα«.

Η πρώτη δήλωση που προκάλεσε σάλο

Έκανε επίσης λόγο για παρεξήγηση της δήλωσής της «την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική».

Click4more: Μετατάξεις – Από το “ουδέν μεμπτόν” στο πάγωμα

«Παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο», σημειώνει η Τασία Χριστοδουλοπούλου και παραδέχτηκε ότι η έκφραση περί αξιοποίησης γνωριμιών ήταν όντως ατυχής.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν θέλησε, όπως αναφέρει στη δήλωσή της, να επεκταθεί σε εξηγήσεις επί προσωπικού ούτε και να αναζητήσει άλλοθι. Ζήτησε ξανά συγγνώμη «για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα».

Και καταλήγει στη δήλωσή της: «Το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση».

Για την απόφασή της να μη θέσει υποψηφιότητα γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Δείτε τι δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στον ΑΝΤ1

Διαβάστε όλη τη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.

Η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, αποσπάστηκε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε, με το άρθρο 12, ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου. Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.

Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής, ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.

Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

#TAGS MM