Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χρυσοβελώνη: Ήταν ΣΥΡΙΖΑ αλλά… δεν το ήξερε

Χρυσοβελώνη

Η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη που μέχρι πρότινος ήταν ηγετικό στέλεχος των ΑΝΕΛ, αισθάνεται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγγενής και κοντά στις ιδέες που πιστεύω», δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών και πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Επειδή όμως δεν γνωρίζει κι αν την θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Χρυσοβελώνη έσπευσε να προσθέσει: «Από την άλλη, για να εισέλθεις σε ένα κόμμα, δεν φτάνει να το επιθυμείς και να το αιτηθείς. Χρειάζεται να κινηθούν και οι αντίστοιχες διαδικασίες και να υπάρχει και η αποδοχή σου από την άλλη πλευρά».

Η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάποια συζήτηση με το κόμμα «γιατί τα πράγματα είναι ακόμη νωπά και οι εξελίξεις που “τρέχουν” είναι πάρα πολύ σημαντικές», συμπληρώνοντας όμως ότι «σαφέστατα, κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποια συζήτηση, γιατί θα πρέπει κι εγώ να πάρω τις δικές μου αποφάσεις».

Για το πότε θα χαράξει την (νέα) πορεία της η κ. Χρυσοβελώνη, μάλλον παρέπεμψε στην προεκλογική περίοδο που δεν θα έχει «άγχος για την καρέκλα», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όταν πλέον θα ηρεμήσουν τα πράγματα, τότε θα πάρω τις αποφάσεις μου. Σίγουρα θα κάνω τις απαιτούμενες συζητήσεις, με πνεύμα νηφαλιότητας και χωρίς άγχος για την “καρέκλα”… Για μένα η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός”.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, των οποίων ήταν ηγετικό στέλεχος αλλά αποχώρησε (σσ όπως υποστηρίζει η ίδια, καθώς κατά τους ΑΝΕΛ διαγράφηκε) η κ. Χρυσοβελώνη υποστήριξε ότι στρέφεται -τώρα, το τελευταίο διάστημα- προς την άκρα δεξιά. «Η τροπή και η πορεία που έχει πάρει αυτό το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα στο οποίο είχα θητεύσει, παίρνει μία πορεία προς την άκρα δεξιά, όταν π.χ. συνομιλητής του κ. Καμμένου είναι ο κ. Μπαλτάκος. Αυτά με ξεπερνούν, δεν μπορώ να ακολουθήσω μία τέτοια πορεία… είναι αντίθετη με αυτά που υποστήριζαν οι ΑΝΕΛ μέχρι πριν λίγο καιρό», είπε η κυρία Χρυσοβελώνη, μιλώντας “στο Κόκκινο”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις