Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Ο κύβος ερρίφθη – Έτσι θα γίνει η συνεδρίαση και η ψηφοφορία για την προκαταρκτική

Την Τετάρτη στις 9 το πρωί και σε μια συνεδρίαση θα αποφασίσει η Βουλή αν θα συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή για το θέμα της Novartis. Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων κατά πλειιοψηφία, η συνεδρίαση αναμένεται να κλείσει στις 10 το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού και την μυστική ψηφοφορία.

Θα στηθούν 10 κάλπες αλλά χωρίς καμία να αναγράφει το όνομα των πολιτικών προσώπων. Θα αναγράφει έναν αριθμό. Και αυτό για να αποφευχθούν όπως ειπώθηκε επικοινωνιακές χειραγωγήσεις.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο θα γίνει μόνο στην περίπτωση που οι 5 από τους 10 νυν βουλευτές δηλώσουν την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν (δηλαδή για να μην ψηφίσουν τον εαυτό τους).

Θα μιλήσουν όλοι εκτός από τον Αβραμόπουλο

Τον λόγο θα πάρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος έχει ενημερώσει ότι την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ. Επίσης τον λόγο θα πάρει ένας εισηγητής από κάθε κόμμα. Θα ακολουθήσει ένας κύκλος με 16 βουλευτές κατ’ αναλογία των κομμάτων, εκ των οποίων και ένας ανεξάρτητος βουλευτής.
Επίσης, τον λόγο θα πάρουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, 4 υπουργοί, (οι δυο της δικαιοσύνης και οι δυο του υγείας), οι πολιτικοί αρχηγοί και στο τέλος ο πρωθυπουργός.
Ο κάθε ομιλητής θα μπορεί να μιλάει για 20 λεπτά. Στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν τα ονόματα και τα τρια αδικήματα. Οι βουλευτές θα ψηφίζουν με ένα “ναι”, “όχι” ή παρών.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2