Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Ο κύβος ερρίφθη – Έτσι θα γίνει η συνεδρίαση και η ψηφοφορία για την προκαταρκτική

Την Τετάρτη στις 9 το πρωί και σε μια συνεδρίαση θα αποφασίσει η Βουλή αν θα συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή για το θέμα της Novartis. Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων κατά πλειιοψηφία, η συνεδρίαση αναμένεται να κλείσει στις 10 το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού και την μυστική ψηφοφορία.

Θα στηθούν 10 κάλπες αλλά χωρίς καμία να αναγράφει το όνομα των πολιτικών προσώπων. Θα αναγράφει έναν αριθμό. Και αυτό για να αποφευχθούν όπως ειπώθηκε επικοινωνιακές χειραγωγήσεις.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο θα γίνει μόνο στην περίπτωση που οι 5 από τους 10 νυν βουλευτές δηλώσουν την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν (δηλαδή για να μην ψηφίσουν τον εαυτό τους).

Θα μιλήσουν όλοι εκτός από τον Αβραμόπουλο

Τον λόγο θα πάρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος έχει ενημερώσει ότι την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ. Επίσης τον λόγο θα πάρει ένας εισηγητής από κάθε κόμμα. Θα ακολουθήσει ένας κύκλος με 16 βουλευτές κατ’ αναλογία των κομμάτων, εκ των οποίων και ένας ανεξάρτητος βουλευτής.
Επίσης, τον λόγο θα πάρουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, 4 υπουργοί, (οι δυο της δικαιοσύνης και οι δυο του υγείας), οι πολιτικοί αρχηγοί και στο τέλος ο πρωθυπουργός.
Ο κάθε ομιλητής θα μπορεί να μιλάει για 20 λεπτά. Στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν τα ονόματα και τα τρια αδικήματα. Οι βουλευτές θα ψηφίζουν με ένα “ναι”, “όχι” ή παρών.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 2
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1