Πολιτική

Υπόθεση Πανούση: Τίτλοι τέλους από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Tίτλους τέλους κοινής συνενώσεως και ελλείψει ενδιαφέροντος αλλά και σχηματισμού πλειοψηφίας από την αντιπολίτευση «έπεσαν» στις καταγγελίες Γιάννη Πανούση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με πρόταση της προέδρου της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μετά την «πυροσβεστική» ακρόαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου σχετικά με την υπόθεση είπε πως «δεν πιστεύω να συντρέχουν λόγοι για να προχωρήσουμε και στις υπόλοιπες ακροάσεις που έχουν ζητηθεί (του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του πρώην μετακλητού συνεργάτη του υπουργού Δικαιοσύνης Πάνου Λάμπρου και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη)! Με δεδομένο ότι η υπόθεση αυτή είναι και στην Δικαιοσύνη και ερευνάται, θα πρότεινα να επιφυλαχτούμε για τις υπόλοιπες ακροάσεις και να είμαστε σε μια εγρήγορση και εάν χρειαστεί να επανέλθουμε…».

Ως «αντίδωρο», μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Βουλής είπε πως «επειδή έχουμε μείνει πίσω και στο υπόλοιπο έργο της Επιτροπής που είναι οι ακροάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών, εγώ θα έλεγα να καλέσουμε την επόμενη φορά την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών όπου μαζί με την ετήσια έκθεση για το 2014 που θα μας παρουσιάσει θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε και ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών Πανούση που έχουν να κάνουν με την διασφάλιση των επικοινωνιών και το πώς γίνονται οι παρακολουθήσεις».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, προτείνω να ακροαστούμε και την σχετική Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου που εκτός από την έκθεσή της θα μπορούμε να τους ρωτήσουμε και για σχετιζόμενα θέματα με την υπόθεση Πανούση…».

Κάτω από αυτό το σκεπτικό που έδειξαν να συμφωνούν απολύτως οι παριστάμενοι βουλευτές- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και με δεδομένο ότι και αντιρρήσεις να είχαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα έχαναν την ψηφοφορία εάν το ερώτημα έμπαινε σε ψηφοφορία, τελικά «πέρασε» η θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κλείσει τον κύκλο των ακροάσεων και το θέμα Πανούση για την Επιτροπή.

Στην εξέλιξη αυτή καθοριστικό ρόλο εκτιμάται ότι διαδραμάτισαν ο «πυροσβεστικός» ρόλος και λόγος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, το χαμήλωμα των τόνων που κράτησε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις, με την ΝΔ να παρουσιάζεται αντιπολιτευτικά «αφοπλισμένη» αλλά και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να κρατά χθες πολύ ήπιους τόνους για το θέμα τόσο με τα σχόλια και τις ερωτήσεις που υπέβαλε στον κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Κυριάκο Μητσοτάκη 16ο στο Συνέδριο της ΝΔ: Έθεσε ξανά την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στήριξης στην «γαλάζια» παράταξη, με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στον ρόλο του πρωθυπουργού στην Ευρώπη
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Συνέδριο ΝΔ
Ρομπέρτα Μετσόλα στο 16ο Συνέδριο ΝΔ: Εντυπωσιακός ο μετασχηματισμός της Ελλάδας την τελευταία επταετία
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για «διαύγεια», «αποφασιστικότητα» και έναν «εντυπωσιακό μετασχηματισμό» της χώρας τα τελευταία επτά χρόνια
Ρομπέρτα Μέτσολα, Συνέδριο ΝΔ
Μητσοτάκης στο Europe Gulf Forum: Είναι η ώρα να ενισχύσουμε τη συνεργασία Ευρώπης και χωρών του Κόλπου
Ανέδειξε τη σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων Ευρώπης και χωρών του Κόλπου στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας, των επενδύσεων, των εμπορικών διαδρομών και της περιφερειακής σταθερότητας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Europe Gulf Forum