Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπόθεση Πετσίτη: Καλείται στη Βουλή η επικεφαλής της αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος

Υπόθεση Πετσίτη: Καλείται στη Βουλή η επικεφαλής της αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος
Φωτογραφία InTime News

Την μεθεπόμενη εβδομάδα ανοίγει… η υπόθεση Πετσίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου και οι βουλευτές της πλειοψηφίας έκαναν δεκτό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί η Άννα Ζαΐρη.

Εκτός από την επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Άννα Ζαΐρη, στην Επιτροπή για την υπόθεση Πετσίτη θα κληθεί και το στέλεχος που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης  – εάν εντοπιστεί ποιο ήταν- που σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρετε ότι απομακρύνθηκε.

Το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ ήταν να κληθεί σε ακρόαση η Πρόεδρος της Αρχής Ελέγχου για το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Άννα Ζαΐρη σχετικά με το εάν αληθεύουν τα  δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης από την Αρχή του διευθυντικού στελέχους που ερευνούσε εάν υπάρχουν διαδρομές χρήματος σε offshore που συνδέονται με τον Μανώλη Πετσίτη και με τις εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου με την έναρξη της συζήτησης του αιτήματος της ΝΔ είπε ότι εάν και διαφωνεί με το αίτημα αυτό, «επειδή όμως είμαστε σε προεκλογική περίοδο και σενάρια συμψηφισμού αρρωσταίνουν το πολιτικό κλίμα, εγώ συναινώ να έρθει η κυρία Ζαΐρη, όπως και εάν  εντοπιστεί γιατί δεν έχω διαβάσει πουθενά το όνομά του και ο υπάλληλος που υποτίθεται ότι απομακρύνθηκε από την υπόθεση και παραιτήθηκε ώστε να δούμε εάν θα αποκτήσουμε κάποια γνώση περισσότερη».

Εάν και, όπως τόνισε, «δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουν να πουν τα δύο αυτά μέλη της Αρχής περισσότερα σχετικά με ένα πόρισμα που ετοιμάζεται καθώς η έρευνα προστατεύεται από το Νόμο με πλήρη μυστικότητα».

«Θα πείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλος…» ήταν το πολιτικό σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη.

Νωρίτερα και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας αναφέρθηκε στο θέμα Πετσίτη και τα fake news λέγοντας προς τη ΝΔ ότι «φέρνετε στην ατζέντα ένα ανύπαρκτο θέμα γιατί θέλετε να κάνετε αντιπερισπασμό. Γιατί υπήρξαν ποινικές διώξεις για τα δανεικά και αγύριστα των δανείων των κομμάτων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις