Πολιτισμός

Ο βασιλικός τάφος στη Βεργίνα άνηκε στον Φίλιππο

Τα οστά που βρέθηκαν στις ανασκαφές της Βεργίνας από τον Μανώλη Ανδρόνικο, ανήκουν στον βασιλιά Φίλιππο, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι στον ετεροθαλή αδερφό του, Αρριδαίο.

Αυτό πιστοποιεί μία από τις πλέον αξιόπιστες ανθρωπολογικές έρευνες, που έγιναν στο Κέντρο Συγκριτικής και Κλινικής Ανατομίας στο Μπρίστολ, με επικεφαλής τον δρα Ανθρωπολογίας, Τζόναθαν Μασγκρέιβ, επιβεβαιώνοντας την άποψη του Έλληνα καθηγητή – ανασκαφέα της Βεργίνας, Μανώλη Ανδρόνικου. Όσον αφορά στον Μασγκρέιβ, κύκλοι Ελλήνων αρχαιολόγων κάνουν λόγο για έναν από τους σημαντικότερους ανθρωπολόγους διεθνώς.

Ο καθηγητής Μασγκρέιβ δημοσίευσε την έρευνά του στη διεθνή ιατρική επιθεώρηση «Ιnternational journal of medical sciences», σύμφωνα με την οποία τα σκελετικά ευρήματα στον τάφο, που ανέσκαψε ο Μανώλης Ανδρόνικος, δεν συνδυάζονται με τις ιστορικές πηγές που αναφέρονται στη ζωή, τον θάνατο και την ταφή του Αρριδαίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτισμός
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτισμός: Περισσότερα άρθρα
Η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου και άλλες έξι ταινίες από σήμερα στα σινεμά
Από τις υπόλοιπες έξι πρεμιέρες ξεχωρίζουν δυο εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, με πρωταγωνίστριες δυο κοπέλες, τη Νοάμ και τη Φατμά, ενώ οι φαν των περιπετειών φαντασίας θα βρουν στα σινεμά το φιλμ «Κυνηγός: Επικίνδυνη Ζώνη»
Η Έμα Στόουν
Μενδώνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη – μέλη της UNESCO να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή τους»
«Η θέση μας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα παραμένει ακλόνητη, η παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμια απειλή» τονίζει η υπουργός Πολιτισμού
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο