Site icon NewsIT
08:00 | 21.05.25

Φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα με μυρωδικά

Κοτόπουλο με κρέμα και μυρωδικά

Κοτόπουλο με κρέμα και μυρωδικά

Ηλιάνα Σκιαδά

"Marry me chicken"

Θα σας αφηγηθώ μία ιστορία που υπάρχει πίσω από τη συνταγή αυτή, η οποία αποδείχτηκε πολύ παρηγορητική, στο τέλος.

Ένα βράδυ, πριν πολλά χρόνια, χτύπησε, χωρίς προειδοποίηση, το κουδούνι μια φίλη, σε απόγνωση και ερωτικό χάος.

Η κατάσταση καλούσε κρασί αλλά και φαγητό που θα γιάτρευε την καρδιά, θα ετοιμαζόταν γρήγορα, όσο η συζήτηση θα φούντωνε στην κουζίνα, όπου συνήθως κάθομαι με τις φίλες μου, ίσως γιατί είναι ο πιο αγαπημένος χώρος του σπιτιού για μένα.

Στην κατσαρόλα μπήκαν: κοτόπουλο, που έχω πάντα στο ψυγείο, και συγκεκριμένα ξεκοκκαλισμένα μπούτια, αποξηραμένα βότανα, όπως εστραγκόν και μαϊντανός, μαζί με κρασί και κρέμα.

Η φίλη, τα βρήκε με τον φίλο, τον παντρεύτηκε την επόμενη χρονιά και έφτιαχνε το πιάτο που το ονομάσαμε από τότε, “marry me chicken” πολύ πολύ συχνά, όποτε ήθελε ψυχολογική τόνωση. Τόσο θεραπευτικό είναι.

Κοτόπουλο με κρέμα και μυρωδικά

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 25 γρ. (2 κουταλιές της σούπας) βούτυρο
  • 8 μπούτια κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο με δέρμα)
  • 1 κ.σ. μαϊντανός (φρέσκος ή αποξηραμένος)
  • 1 κ.σ. εστραγκόν (φρέσκο ή αποξηραμένο) 
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο ή μισή κ.γ. αποξηραμένο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 
  • 500 ml λευκό κρασί
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα, που να έχουν καπάκι. 

Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου, με την πέτσα προς τα κάτω, και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν καλό χρώμα.

Ρίχνουμε το θυμάρι, το μαϊντανό και το εστραγκόν, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Κουνάμε το τηγάνι και περιμένουμε 5΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ, πριν βάλουμε την κρέμα γάλακτος.

Καπακώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά για 5 λεπτά, να πήξει η σάλτσα και να αποκτήσει την υφή κρέμας.

Σερβίρουμε με βραστές baby πατάτες που μπορούμε να λιώνουμε με το πιρούνι μας, μέσα στη βελούδινη, νόστιμη σάλτσα.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version