Η λιχουδιά των παιδικών μας χρόνων
Επειδή εσύ μου έμαθες πώς να τα φτιάχνω, όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι και με άφηνες πάντα να ανακατεύομαι στην κουζίνα σου…
Επειδή εσύ μου έδειξες πώς βάζουμε την αγάπη μας μέσα σε ένα φαγητό και πώς την προσφέρουμε σε αυτούς που αγαπάμε….
Επειδή εσύ μου δίδαξες να ζω, να διαλέγω υλικά, να γεύομαι, να δοκιμάζω, να απολαμβάνω το φαγητό, από την ώρα που ετοιμάζεται μέχρι την ώρα που σερβίρεται…
Επειδή εσύ ήσουν πάντα εκεί και ήξερες ποιο φαγητό ή γλυκό ήταν το φάρμακο για το κάθε πρόβλημα, όποια ώρα και αν ήταν…
Για όλους αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους, πάρε ένα τρουφάκι, μαμά, τα έφτιαξα για σένα, χωρίς σκαμπό, για να φτάνω, αυτή τη φορά. Χρόνια πολλά!
Τρουφάκια σοκολατένια
Υλικά:
- 200 gr. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 κουτι γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 συσκευασία μπισκότα τ. πτι-μπερ (225γραμ.)
- 3 κ.γ. κονιάκ
Για την επικάλυψη:
Επιλέξτε ανάμεσα ή φτιάξτε διαφορετικές επικαλύψεις από:
- τρούφα σοκολάτας
- τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
- τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο γάλα, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο.
Ανακατεύουμε απαλά, τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.
Ύστερα αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει ελαφρά.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, μέσα στο μείγμα.
Ρίχνουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.
Αφού κρυώσει για να μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μπαλάκια, μεγέθους μπουκιάς.
Τα ρολάρουμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε ή και στις τρεις, για ποικιλία.
Οι σπιτικές τρούφες, διατηρούνται στο ψυγείο.