Site icon NewsIT
16:00 | 04.08.25

Κοφτό μακαρονάκι με γιαούρτι, ταχίνι και κουκουνάρι

Κοφτό μακαρονάκι με γιαούρτι

Κοφτό μακαρονάκι με γιαούρτι

Ηλιάνα Σκιαδά

Κυρίως ή σαλάτα

Αυτό το comfort φαγητό σερβίρεται ζεστό ή και κρύο, ως σαλάτα.

Μπορεί να δεχτεί όλα τα είδη κοντών ζυμαρικών και να είναι τέλειο.

Επίσης, μπορεί να ταιριάξει με τα περισσότερα μυρωδικά, μιας και ο φρέσκος κόλιανδρος δεν αρέσει σε όλους. 

Και εγώ ομολογώ, ότι ήμουν από εκείνους που γεύονταν «σαπούνι», τρώγοντας κόλιανδρο και ότι κάποιες φορές ακόμη, ζορίζομαι.

Ο φρέσκος μαϊντανός ταιριάζει εξίσου καλά.

Κοφτό μακαρονάκι με γιαούρτι, ταχίνι και κουκουνάρι

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνι κοφτό
  •  φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αγελαδινό (ή πρόβειο)
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 40 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα 
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τη συσκευασία τους.

Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια μόνα τους στο τηγάνι για 3-4-λεπτά, προσέχοντας να μην καούν. Τα αφήνουμε στην άκρη, σε μπολ, να κρυώσουν.

Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και το αρωματίζουμε με την πάπρικα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ταχίνι και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνουν κρέμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά για να μην κόψει το γιαούρτι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα.

Γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και σερβίρουμε.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version