Γίνονται ωραία fish burgers
Αυτή είναι μια ρώσικη συνταγή, που περιέχει λάχανο και μπακαλιάρο.
Συνειρμικά, λοιπόν, θα λέγαμε ότι είναι για κρύα κλίματα ή για πιο κρύα εποχή.
Ωστόσο, περιέχει ψάρι και για εμάς το ψάρι και τα θαλασσινά τρώγονται, με περισσότερη όρεξη, δίπλα στη θάλασσα.
Οι ψαροκροκέτες ή ψαροκεφτέδες, αν τα πλάσετε μεγαλύτερα, θα μπορούσαν να γίνουν ωραιότατα fish burgers.
Ή και να τυλιχτούν σε αραβικές πίτες με μαγιονέζα και σαλάτα και να τα πάρουμε μαζί μας, στη δουλειά, για μεσημεριανό.
Ψαροκροκέτες
Υλικά:
- 1/3 ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο
- 3–4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 260 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (κατεψυγμένο ή φρέσκο) χωρίς πέτσα
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κινέζικο λάχανο.
Ανακατεύουμε το λάχανο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το καρότο και το αλάτι σε ένα μπολ για λίγα λεπτά, ώστε το λάχανο να βγάλει τους χυμούς του.
Ψιλοκόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρούς κύβους και τον βάζουμε στο μπολ με το λάχανο.
Προσθέτουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Δουλεύουμε, καλά, τα υλικά με τα χέρια, μέχρι να πετύχουμε ένα σωστό μείγμα.
Ζεσταίνουμε 5-6 κουταλιές ηλιέλαιο σε ένα μεσαίο τηγάνι.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα, για να σχηματίσουμε κάθε ψαροκροκέτα και τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.