Tasteit

Συνταγή για εύκολο παγωτό βερίκοκο

Σερβίρουμε με αμύγδαλο φιλέ

Διανύουμε την εποχή των παγωτών και είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε στο σπίτι, ακόμη και αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή.

Ένα φρούτο που είναι στην εποχή του, γλυκό και αρωματικό, είναι τα βερίκοκα και μας δίνουν μαλακό, βελούδινο παγωτό.

Με 2-3 υλικά, ακόμη, μπορούμε να φτιάξουμε ένα παγωμένο επιδόρπιο που μοιάζει με το ιταλικό σεμιφρέντο.

Ιδανικά, το σερβίρουμε με φιλέ  και μια κουταλιά λικέρ πικραμύγδαλου ή μαύρο ρούμι.

Αν το θέλουμε, για ενήλικες μόνο, μπορούμε να βάλουμε 1-2 κουταλιές αλκοόλ μέσα στο μείγμα.

Σπιτικό παγωτό βερίκοκο

Υλικά:

  • 5 ώριμα μεσαία βερίκοκα – χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε κομματάκια
  • 400 γρ. (2 κούπες) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη)
  • 400 γρ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • μια πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • 4 κουτ. γλυκού λικέρ αμαρέτο ή μαύρο ρούμι (προαιρετικά)
  • 1/2 κούπα αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κομμένα βερίκοκα σε ένα μπολ και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, αφήνοντας μερικά κομμάτια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει υφή παχύρρευστη σαν γιαούρτι.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το αλάτι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα φρούτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα του κέικ, ισιώνουμε την επιφάνειά του και το σκεπάζουμε καλά, με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη, τουλάχιστον για 4 ώρες.

Για να σερβίρουμε, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει.

Βγάζουμε με scoop μία ή δύο μπάλες παγωτού, περιχύνουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ πικραμύγδαλο ή ρούμι, πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα