Site icon NewsIT
08:00 | 01.05.25

Συνταγή για καυτερές φτερούγες κοτόπουλου

Καυτερές φτερούγες κοτόπουλου

Καυτερές φτερούγες κοτόπουλου

Ηλιάνα Σκιαδά

Εθιστικά νόστιμες και εύκολες στην προετοιμασία

Είναι καυτερές, αλλά, με τρόπο που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τις ξεκοκκαλίζετε.

Αν μαριναριστούν για πολλές ώρες, ρουφάνε περισσότερη γεύση, αλλά αν δεν έχετε χρόνο ή υπομονή και θέλετε να μαγειρέψετε αμέσως, γίνεται.

Τα υλικά της μαρινάδας είναι τόσο δυνατά και έντονα, που θα δώσουν γεύση άμεσα.

Μην σας αποθαρρύνει το όνομα, αυτές οι φτερούγες είναι υποφερτά καυτερές. 

Ένα ranch dip, δίπλα, θα ταίριαζε υπέροχα και θα δρόσιζε την παλέτα μας για να συνεχίσουμε να τρώμε.

Φτερούγες του Δράκου

Υλικά:

  • 5 μακριές κόκκινες πιπεριές τσίλι (ξεσποριασμένες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ξεσποριασμένη)
  • 2 κομμάτια φρέσκου τζίντζερ 8 εκατοστών (περίπου 90 γρ.), ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) νιφάδες θαλασσινού ή 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξίδι 
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 80 ml φυτικό έλαιο
  • 20 φτερούγες κοτόπουλου (ολόκληρες)
  • περίπου 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Χτυπάμε στο multi, τις πιπεριές τσίλι, την κόκκινη πιπεριά, το τζίντζερ, το σκόρδο, το αλάτι, το ξίδι και τα 2 λάδια, μέχρι να γίνουν μία πάστα.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αφήσετε τις φτερούγες κοτόπουλου να μαριναριστούν σε μια σακούλα κατάψυξης, γεμάτη σάλτσα τσίλι, για έως και 24 ώρες, αν θέλετε — ή για 2 ημέρες, αν παραλείψετε το αλάτι και το προσθέσετε αργότερα.

Διαφορετικά, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο ή σε ένα ταψί με χαμηλό χείλος — μην χρησιμοποιήσετε, ταψί με ψηλές πλευρές, γιατί οι φτερούγες θα σιγοβράσουν, αντί να ψηθούν.

Βεβαιωνόμαστε ότι όλες οι φτερούγες είναι καλυμμένες με τη σάλτσα τσίλι και στη συνέχεια ψήνουμε για 40 λεπτά.

Μεταφέρουμε τις καυτερές φτερούγες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κόλιανδρο, αν θέλουμε.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version